Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs Administratīvajā rajona tiesā apstrīdējis KNAB reorganizācijas dēļ saņemto rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Tiesā norādīja, ka Jurašs 8. augustā iesniedzis tiesā pieteikumu par KNAB 8. jūlijā izdotā lēmuma apstrīdēšanu. Tiesa vēl pieteikumu vērtē un lieta vēl nav ierosināta.

Tikmēr nākamās nedēļas laikā rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu pārsūdzēt iecerējusi KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, pastāstīja Šikore.

KNAB reorganizācijas dēļ rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu saņēmis arī Juraša vietnieks Mārtiņš Lode un KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste Inguna Biseniece. Lode iepriekš norādīja, ka vēl nav izlēmis, vai rīkojumu pārsūdzēs, bet Biseniece atklāja, ka to nepārsūdzēs.

Jau iepriekš ziņots, ka, reorganizējot KNAB, atlaisti četri darbinieki. KNAB pārstāve Māra Priedīte nekonkretizēja, kuriem četriem darbiniekiem darba attiecības būs jāpārtrauc, norādot, ka ar personāla politiku saistītajai informācijai ir ierobežota pieejamība.

Priedīte uzsvēra, ka darbinieku atbilstību vērtējusi komisija, un tas nav KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vienpersonisks lēmums. Diviem darbiniekiem ar KNAB darba tiesiskās attiecības būs jāpārtrauc 15. augustā, diviem – 26. augustā.

Toties 16 KNAB darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijas ietvaros tikušas likvidētas, ir piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem. Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

Nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums. Strukturālās reformas skar atbalsta bloku un korupcijas apkarošanas bloku, kurā tiek palielināts darbinieku skaits.

Savukārt 8. jūlijā KNAB priekšnieks Streļčenoks kārtējo reizi atbrīvoja no amata KNAB priekšnieka vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Jutu Strīķi. Disciplinārsods viņai piespriests par darba kārtības neievērošanu. Strīķe no amata atbrīvota ar piektdienu, 8. jūliju, un šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas sniegto atzinumu.

Strīķe šo rīkojumu ir apstrīdējusi tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!