Foto: LETA

Līdzšinējo Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu valdība otrdien vienojās pārcelt Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektora amatā.

Jaunajā amatā Zvidriņa stāsies piektdien, 19. augustā.

Zvidriņai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldes sistēmā un vadošos amatos. No 1998. gada Zvidriņa vadījusi Finanšu ministrijas (FM) Budžeta departamentu un 2003. gadā iecelta FM valsts sekretāra vietnieka budžeta jautājumos amatā.

No 2006. gada viņa bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre, no 2012. gada – Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore un no 2014. gada decembra – Veselības ministrijas valsts sekretāre, liecina Tieslietu ministrijas (TM) apkopotā informācija.

Ziņots, ka jūlija beigās VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga iesniedza atlūgumu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (NA). Baklāne-Ansberga lēmumu pamatoja ar personīgiem apstākļiem, un tas pieņemts, rūpīgi pārdomājot amata atstāšanai piemērotu brīdi VZD attīstībā.

VZD ir valsts institūcija, kas pārzina zemes kā nacionālās bagātības un ar to saistīto objektu valsts uzskaiti un pārraudzību, lai nodrošinātu tās sekmīgu izmantošanu un aizsardzību. Dienesta darbību pārrauga TM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!