Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) prasīs zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS) skaidrojumu saistībā ar Lietuvā kritiku izsaukušo politiķa tikšanos ar amatpersonām un uzņēmuma "Biovela" vadītāju.

Kā portālu "Delfi" informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars, ņemot vērā publiskajā telpā esošo pretrunīgo informāciju par zemkopības ministra Dūklava tikšanās apstākļiem ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, Kučinskis prasīs no zemkopības ministra skaidrojumu par notikušo.

"Latvijas ministri regulāri tiekas ar kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas – kolēģiem. Šādas tikšanās ir nepieciešamas, lai veicinātu Baltijas valstu savstarpējo sadarbību, kā arī rūpētos par savas valsts tautsaimniecības attīstību. Tāpat neierasta prakse nav tikšanās ar kaimiņvalstu atbildīgajiem dienestiem un uzņēmējiem," ar sava preses sekretāra starpniecību norādīja Kučinskis.

Ziņots, ka arī Zaļo zemnieku savienības (ZZS) valde uzklausīs zemkopības ministru Dūklavu saistībā ar Lietuvā notikušo tikšanos.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītāju Virgīniju Kantausku.

Lietuvā šī tikšanās izpelnījusies kritiku saistībā ar neskaidrībām, ko rada biznesa pārstāvja dalība amatpersonu vakariņās.

Dūklavs ziņu aģentūrai BNS atzinis, ka pirmajā vizītes dienā Viļņā vakariņojis kopā ar Baltraitieni un Miļu, taču noliedzis, ka piedalījies medībās Panevēžas rajonā, savukārt Baltraitiene apliecinājusi, ka viņas Latvijas kolēģis piedalījies ne tikai vakariņās, bet bijis klāt arī medībās, lai gan ieroča viņam līdzi neesot bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!