Siguldā pie Laurenču sākumskolas ar Siguldas būvvaldes svētību tiek izcirsti lieli, skaisti koki, tostarp ozoli, portālam "Delfi" ziņo Juris.

Juris arī stāsta, ka koki tiekot izcirsti Gaujas Nacionālā parka teritorijā un tas notiekot, lai būvētu autostāvvietu un slēpošanas trases atzaru. "Vai tiešām Siguldas domei autostāvvieta, daudzgadīgie koki un slēpošanas trase ir nesavienojamas lietas? Vai šī pārspīlētā un nesaudzīgā koku izciršana turpināsies?" noraizējies ir aculiecinieks Juris.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Siguldas novada pašvaldības telpiskās attīstības plānotāja Zane Gatere, teritorija pie Laurenču skolas nav Gaujas Nacionālā parka daļa. Autostāvlaukumu te pašvaldība būvē, uzklausot skolēnu vecāku lūgumu. "Laurenču sākumskolā šogad atvērtas trīs jaunas 1. klases, audzēkņi izglītosies divās ēkās. Jaunais stāvlaukums būtiski atvieglos sarežģīto satiksmes organizāciju un garantēs skolēnu drošību pie skolas," skaidroja Gatere.

Telpiskās attīstības plānotāja arī norāda, ka pie Laurenču sākumskolas izzāģē tikai tos kokus, kuri saržģī autostāvlaukuma izveidi. Izzāģēto koku vietā pašvaldība sola radīt jaunus apstādījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!