Foto: Agris Jansons, ntz.lv

Valsts policija nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pagājušā gada vasarā sākto krimināllietu saistībā ar Šlokenbekas dzirnavezera un Slocenes upes piesārņošanu, informēja Valsts policija.

Augustā kriminālprocess nodots Specializētajai vairāku nozaru prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pagājušā gada jūlijā Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatēts nezināmas izcelsmes piesārņojums, kas izraisīja zivju masveida bojāeju. Saistībā ar notikušo Valsts policija veica izmeklēšanu.

Policija noskaidroja, ka Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatētā piesārņojuma cēlonis bija SIA "Tukuma ūdens" piederošo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "Tīle" novadītie neattīrītie notekūdeņi vairāk nekā 31 000 kubikmetru apmērā, kas attiecīgi izraisīja vairāku tūkstošu zivju bojāeju skābekļa trūkuma dēļ.

Par aizdomās turēto kriminālprocesā atzīta viena persona, kas saistīta ar minēto uzņēmumu. Konstatēts, ka valstij nodarītais kaitējums minēto darbību dēļ ir vairāk nekā deviņi tūkstoši eiro un ir nodarīts būtisks kaitējums dabas videi.

Krimināllikums par iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar bīstamām vai citām kaitīgām vielām paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!