Foto: LETA

Finanšu ministrijas (FM) pienākums ir piedāvāt kvalitatīvas, uz dienesta attīstību vērstas reformas Valsts ieņēmumu dienestā (VID), norāda partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Andris Piebalgs, reaģējot uz finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) pārmetumiem partijai.

Pēc ministres teiktā, partijas "Vienotība" pārstāvji Saeimā bremzē VID reformas.

"Vienotība" uzsver, ka reformās jāievēro gan labas pārvaldības principi, gan īstenojamo reformu jēga un mērķis, pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Šo apsvērumu dēļ Saeimas Juridiskā komisija 14. septembra sēdē neatbalstīja FM izstrādātos grozījumus Kriminālprocesa likumā, atzīstot par juridiski nekorektu ieceri VID iekšienē izveidotajam iekšējās drošības dienestam paredzēt arī izmeklēšanas iestādes funkcijas, vienlaikus nododot to paša VID ģenerāldirektora tiešā pakļautībā.

Par to, ka šādi FM piedāvāti grozījumi nav virzāmi tālākai apstiprināšanai Saeimā, vienojās visi koalīcijas partneri, tādēļ finanšu ministres pārmetumi "Vienotībai" ir nekorekti un nekoleģiāli, norāda Piebalgs. Viņš arī aicina Ministru prezidentu nodrošināt panākto vienošanos ievērošanu un ZZS ministres korektu sabiedrības informēšanu un publisko komunikāciju.

VID kapacitātes un sabiedrības uzticības VID stiprināšana ir nozīmīgs FM uzdevums, uzsver Piebalgs.

Jau vēstīts, ka valdība 14. jūnijā atbalstīja likumprojektu, kas paredz apvienot VID Finanšu policijas pārvaldi un Muitas policijas pārvaldi,izveidojot vienotu iestādi – Nodokļu un muitas policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!