No piektdienas visā valsts autoceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, pavēstīja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centrā.

Posmos, kur vasarā bija atļauts braukt ar ātrumu 100 kilometri stundā, šīs zīmes ir noņemtas.

Kompānijas Komunikācijas daļā informēja, ka, vasaras periodā uz atsevišķiem valsts galvenajiem autoceļiem maksimālais braukšanas ātrums bija palielināts līdz 100 kilometriem stundā, bet, iestājoties rudenim, maksimālais atļautais ātrums ir 90 kilometri stundā.

Paaugstinātais maksimālais ātrums vasarā bija Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam, kā arī Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas apvedceļa līdz pārvadam pār dzelzceļu Garkalnē.

Tāpat lielāks ātrums bija atļauts Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam, Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā un atsevišķos posmos uz Jēkabpils–Rēzeknes ceļa (A12).

Vienlaikus uzņēmumā atgādina par vairākiem remontdarbiem, piemēram, turpinās remontdarbi uz tilta pār Gauju tur satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem.

Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas. Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A9).

Darbi turpinās arī uz Liepājas šosejas (A9) tilta pār Kauguru kanālu un satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, kā arī citviet.

Iestājoties rudens laika apstākļiem, autovadītājiem jāņem vērā tas, ka no rīta un vakarā kļūst arvien tumšāks, redzamību var pasliktināt arī biežā migla. Lietus un kritušo lapu dēļ ceļi var kļūt slideni, biežo vēja brāzmu rezultātā uz ceļiem var būt nolauzti koki vai to zari, atgādina "Latvijas Valsts ceļos", aicinot autovadītājus izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!