Foto: AFI

Koalīcijas darba grupā ir vienāds viedoklis par Valsts ieņēmumu dienestā (VID) veicamajām reformām un pašlaik notiek darbs pie tehnisko jautājumu saskaņošanas, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka ir panākta vienošanās par reformām, Kučinskis atbildēja apstiprinoši, skaidrojot, ka ir nonākts pie vienādas likuma izmaiņu redakcijas.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) iepriekš skaidroja, ka darba grupā panākta konceptuāla vienošanās, ka VID Iekšējās drošības dienests būs atsevišķa iestāde finanšu ministra pārraudzībā. Valdības vadītājs šodien norādīja, ka arī viņš šādi saprot gaidāmās izmaiņas.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns norādīja, ka viņa pārstāvētais spēks jau sākotnēji atbalstīja šādu sistēmu, ka attiecīgais dienests, līdzīgi kā iekšlietu sistēmā, ir tieši pakļauts ministram.

Kā ziņots, paredzēts izveidot alternatīvu likumprojektu, kas tiks piedāvāts Zaļo un zemnieku savienības un "Vienotības" iesniegto likumprojektu vietā.

Iepriekš šie likumu grozījumi raisīja domstarpības valdošajā koalīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!