Foto: DELFI Aculiecinieks
Jau ilgāk par nedēļu nepatīkams skats pavēries uz pārdaugaviešiem labi zināmo ūdenstilpni – Mūkusalas Kīleveina grāvi. Koku un komerciālo teritoriju ieskautajā kanālā dramatiski krities ūdens līmenis, skatam paverot dubļus un drazu, raksta aculiecinieks Miks.
Foto: DELFI Aculiecinieks

Kīleveina grāvis atrodas starp Mūkusalas un Jelgavas ielām. Tā krastos atrodas arī Latvijas Universitātes jaunā ēka, bet netālu ir Nacionālā bibliotēka.

Kīleveina krasti ar skaistajiem vītoliem un zaļo zonu ir vieta, kur no ikdienas kaut mirkli atslēgties apkārtējo namu iedzīvotājiem, komerciālo teritoriju darbiniekiem un studentiem, uzskata Miks.

"Taču tagad skats ir drausmīgs. Grāvis ir izsusējis un vietām pārvērties dubļainā zaņķī, ir redzamas riepas, degvielas tvertne un cita draza, ko iepriekš skatam slēpa ūdens," raksturo aculiecinieks.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Labi, arī iepriekš grāvis nedaudz smakoja un ūdens bija duļķains, taču tajā peldēja zivis un ūdens klāja visu tilpnes gultni, līdz ar to skats bija daudz labāks," atzīst Miks.

Aculiecinieks pieļauj, ka Kīleveina izžūšana saistīta ar zemo ūdens līmeni Baltijas jūrā, jo grāvis ir savienots ar Daugavu, bet Daugava ietek jūrā. Tāpēc ir cerība, ka ūdens drīz atgriezīsies un grāvis atkal priecēs pilsētniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!