Foto: LETA

Pagaidām oficiāli vēl nav izvirzīti kandidāti Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam, sacīja aptaujātie politiķi.

Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš (ZZS) norādīja, ka pagaidām Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savu kandidātu nav izvirzījusi un pašlaik datums, kad to varētu izdarīt, nav noteikts. Viņš arī nenosauca iespējamus domes sēdes datumus, kad par šo jautājumu varētu lemt, tomēr pieļāva, ka tas varētu notikt tuvākajās nedēļās.

Neoficiāli citi ZZS politiķi pieļāva, ka uz mēra amatu varētu kandidēt nesen no tā gāztais Gatis Truksnis. Tikmēr citi politiķi prognozēja, ka Sproģe varētu netikt virzīta Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam.

Arī deputāts Boriss Doņņikovs (S) pauda, ka pagaidām konsultācijas par šo jautājumu nenotiek pārāk aktīvi un politiķi esot "gaidīšanas režīmā". Taujāts, vai "Saskaņa" šim amatam varētu izvirzīt savu kandidātu, deputāts atbildēja, ka "jābūt reālistiem" - lai virzītu kandidātu, jābūt stabilam vairākumam, ka viņu atbalstītu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs arī norādīja, ka oficiāli kandidāti nav izvirzīti. Viņš gan uzsvēra, ka par šo jautājumu būtu jādiskutē valdības koalīcijas partneriem. Žugovs arī norādīja - ja iepriekš mērs bija ZZS pārstāvis, tad tagad varētu atbalstīt kandidātu no cita politiskā spēka.

Politiķiem arī dalījās domas par jautājumu, vai līdz jaunajām sasaukumam tiks ievēlēts jauns Jūrmalas mērs, - daži uzskatīja, ka jauns priekšsēdētājs tiks ievēlēts jau pēc pašvaldību vēlēšanām, bet citi šādu risinājumu uzskata par maz ticamu.

Jau ziņots, ka 13. oktobrī tika sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kurā vairākums deputātu atbalstīja līdzšinējā mēra Gata Trukšņa (ZZS) atbrīvošanu no amata.

Par Trukšņa atsaukšanu no amata dome lēma pēc tam, kad publiskajā telpā parādījās informācija, ka viņš kopā ar citām personām ir iesaistīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!