Foto: DELFI

Inčukalna novada domes vadītājs Aivars Nalivaiko (LZS) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šonedēļ veikto kratīšanu domē saista ar opozīcijas vēlmi dezorganizēt pašvaldības darbu.

Kā norādīja Nalivaiko, viņš ir iepazinies ar KNAB lēmumu, kurā izteiktas aizdomas par nesaimnieciskām darbībām, kuru rezultātā, iespējams, radīti zaudējumi.

Taujāts, vai kāds no domes darbiniekiem ir aizturēts vai arī kādam ir piespriests aizdomas turētā statuss, domes vadītājs atbildēja noraidoši. Vaicāts, kāpēc pašvaldības izpilddirektors Oskars Kalniņš Latvijas Radio norādījis, ka KNAB viņu tur aizdomās "par kaut ko", Nalivaiko sacīja, ka KNAB lēmumā tas neparādās un viņš nevar atbildēt, kāpēc izpilddirektors tā sacījis. Pats Kalniņš šodien komentārus nevēlējās sniegt, aicinot viņam zvanīt pirmdien.

Inčukalna novada domes vadītājs gan, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, nekādas nelikumības domes darbā nesaskata. Viņš norādīja, ka piemēram, Uzraudzības birojs akceptējis darbības ar objektiem Inčukalnā esošajā Atpūtas ielā, kā arī vēl šajā projektā pāri palikuši 1500 eiro. "Tā ir politika, tā ir opozīcija".

Taujāts, vai viņš domā, ka šāda KNAB kratīšana saistāma ar opozīciju, Nalivaiko atbildēja, ka nedomā, bet gan zina to. Pašvaldības vadītājs norādīja, ka opozīcijas mērķis "dezorganizēt domes darbu, nevis radīt pievienoto vērtību. Tas ir visu laiku bijis un būs, un tagad ir vēlēšanas".

Viņš pieļāva, ka domē esošā opozīcija varētu KNAB vērsties arī par vēl vienu objektu - Vangažu kultūras namu, kuru drīzumā plānots nodot. Nalivaiko norādīja, ka par uzraudzību atbildīgajā domes komisijā ir arī opozīcijas deputāts, kuram bija iespēja sekot objekta attīstībai, "nevis pēc tam rakstīt, ka apstrīd". "Tā ir kaitniecība," sacīja Nalivaiko.

Politiķis arī atzīmēja, ka vēl konsultēsies ar juristiem par iespējamo rīcību saistībā ar presē izskanējušiem apgalvojumi, ka viņš bēdzis, ierodoties KNAB darbiniekiem.

Jau ziņots, ka KNAB šonedēļ veicis kratīšanu Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvja vadītajā Inčukalna novada domē un izņēmis dokumentus par bērnudārza ēdināšanas korpusa izbūvi, kā arī kādas ielas asfaltēšanas darbiem.

Viens iepirkums, par kuru interesējies KNAB, bijis par pirmsskolas izglītības iestādes "Minka" ēdināšanas korpusa izbūvi, bet otrs - par Inčukalnā esošās Atpūtas ielas asfaltēšanas darbiem, apliecināja domes pārstāve Agnese Liepiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!