Universālveikala "Centrs" darbinieki pēc pagājušajā nedēļā notikušā terora akta otrdien - pirmajā darbadienā pēc traģēdijas - strādā sērojot un daudzi joprojām ir šokā par notikušo. Lai gan pircēju ne tuvu nav tik daudz kā pirms nedēļas, cilvēki veikalā lēnām sāk atgriezties.
Veikala kasēs un tirdzniecības nodaļās pirmajā dienā pēc sprādziena strādāja daudzi no tiem cilvēkiem, kuri atradās veikalā traģēdijas laikā. Vairums darbinieku bojā gājušās kolēģes Maijas Pušmucānes piemiņu godina ar sēru lentēm pie apģērba.

Darbinieki pauda, ka nebaidās no jauniem terora aktiem, tomēr joprojām nevar attapties pēc tā, kas jau noticis.

Vietā, kur iepriekš atradās somu noliktava, izveidota neliela piemiņas vieta bojā gājušajai darbiniecei - portrets un divas svecītes, kā arī ziedi ar melnu lenti. Piemiņas vietā, noliecot galvu, apstājas gandrīz katrs veikala apmeklētājs, kas iet garām šai vietai.

Veikals strādā pastiprinātas apsardzes režīmā, policijas un apsardzes firmu darbinieki manāmi visā kvartālā ap veikalu. Vairumam ienācēju pie durvīm pārbauda somas un tīkliņus, tomēr kabatu saturs netiek pārbaudīts. Apmeklētāji pārbaudi, kas neaizņem ilgāk par minūti, uztver saprotoši, tomēr apšauba, vai tādējādi tiek garantēta kāda drošība.

"Tas ir muļķīgi, dienā es nācu šeit ar vēl lielākām somām, un neviens neko nepārbaudīja," sacīja viena no apmeklētājām.

Tomēr arī neapmierinātie savu sašutumu pauda, tikai klusi bubinot, sarunājoties savā starpā un pakļaujoties apsardzes vīru prasībām. Universālveikala informācijas dienesta pārstāvji sacīja, ka neviens apmeklētājs nav paudis neapmierinātību par somu kontroli tiktāl, lai rastos kādi ķīviņi, un pircēji kopumā saprotoši izturas pret drošības pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!