Foto: LETA

Saeimas deputāts, partijas "Vienotība" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis lūdzis Izglītības kvalitātes valsts dienestu (IKVD) pārbaudīt informāciju par iespējamu Rīgas domes vadībai komplimentāru aģitāciju Rīgas Franču licejā.

"Rīgas Franču liceja skolēnu vecāki vērsušies pie manis kā Saeimas deputāta, informējot par diskutablu pedagoga rīcību mācību iestādē, 9. klases skolēniem mācību priekšmeta Sociālās zinības ietvaros kā mājas uzdevumu nosakot izpētīt Rīgas pašvaldības informatīvo portālu, apkopojot un uzskaitot Rīgas domes labos darbus," iesniegumā IKVD norāda Ķirsis.

Ņemot vērā to, ka IKVD funkcijās ietilpst izglītības procesa kontrole un vispārējās izglītības kvalitātes jautājumi, Ķirsis lūdzis dienestu izvērtēt, vai Rīgas domes darbības aplūkošana pozitīvā gaismā ir iekļauta attiecīgā mācību priekšmeta programmā un vai uzdevuma saturs atbilst vispārējās izglītības un sociālo zinību mācību priekšmeta standartiem, portālam "Delfi" pavēstīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Tāpat deputāts lūdzis dienestu vērtēt, vai pedagoga rīcībā nav saskatāma apzināta vēlme aģitēt par mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") darbu, kā arī pārbaudīt, vai šāds jautājums mācību priekšmeta programmā nav iekļauts pēc domes lūguma un vai šāda prakse netiek īstenota arī citās Rīgas pašvaldības mācību iestādēs.

"Ikvienai diskusijai par sabiedrībā nozīmīgiem un aktuāliem jautājumiem mācību procesa ietvaros jābūt politiski neitrālai," uzsver Ķirsis.

Franču liceja komentāru portālam "Delfi" pirmdien neizdevās iegūt. Taču skolu izdevās sazvanīt IKVD. Skola noliegusi, ka mājasdarbs bijis politisks pasūtījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!