Trešdien, 15.februārī, Liepājas ostā pēkšņi un ļoti strauji nogrimis zvejas kuģis "Vētra". Cilvēki negadījumā nav cietuši, bet no kuģa noplūdis ne pārāk liels daudzums tehnisko šķidrumu, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Liepājas ostā "liepajniekiem.lv" noskaidroja, ka ap pulksten 8 no rīta konstatēts, ka zvejas kuģis ir sasvēries uz vieniem sāniem un tajā ieplūst ūdens. Kuģa īpašnieks nekavējoties sazinājies ar Ostas dienestu un lūdzis atsūtīt tehniku, kas no kuģa atsūknētu tajā ieplūdušo ūdeni, bet, kamēr tehnika ieradusies notikuma vietā, kuģis jau bija pilnībā nogrimis.

Pulksten 8.22 uz Veco ostmalu, kur notikusi arī degvielas un eļļas noplūde, izsaukumu saņēmis arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Ugunsdzēsēji glābēji konstatējuši, ka kanālā no zvejas kuģa noplūdis ne pārāk liels daudzums tehnisko šķidrumu. Piesārņojums pa ūdens virsmu izplatījies aptuveni 100 kvadrātmetru platībā. Piesārņojuma vieta nekavējoties norobežota vispirms ar norobežojošajām bonām, lai piesārņojums neturpinātu izplatīties, bet tad – ar absorbējošajām bonām.

Reģionālās vides pārvaldes speciālisti, kuri arī bija ieradušies notikuma vietā, atzinuši, ka videi pagaidām kaitējums nav nodarīts, jo piesārņojums nav liels, turklāt piesārņojuma izplatīšanās ir ierobežota, savukārt esošais piesārņojums ar absorbējošajām bonām tiks savākts, vēsta "liepajniekiem.lv".

Zvejas kuģis "Vētra" pieder SIA "Express Cargo", noskaidrojis "liepajniekiem.lv". Uzņēmuma pārstāvis portālam pastāstījis, ka iepriekšējā dienā – otrdien, 14.februārī, kuģis darbināts un tas bijis tehniskā kārtībā. Arī kuģa saimniekiem notikušais bijis nepatīkams pārsteigums. Kuģa degvielas tilpnē bijuši aptuveni 30 līdz 40 litri dīzeļdegvielas.

Kā raksta "liepajniekiem.lv", neviens cilvēks uz kuģa nav atradies. Tā saimnieki pieļauj, ka, visticamāk, sūce kuģa korpusā, kas ir no salīdzinoši plāna alumīnija, varētu būt radusies no ledus. Savukārt straumes, kas naktī nesušas ūdeni no jūras puses, ielauzušās kuģa tilpnē un tādēļ kuģis nogrimis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!