Foto: LETA

Atsevišķos gadījumos par noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā ir noteikti pārāk maigi sodi, pirmdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Šonedēļ prokuratūrā plānots izdot iekšēju normatīvo aktu, kurā virsprokuroriem tiks atgādināts prasīt samērīgus un godīgus sodus, kas sasniegtu Krimināllikumā noteikto mērķi.

"Sodam jābūt taisnīgam, samērīgam, humānam, bet tas nenozīmē, ka tam jābūt pārāk mīkstam," teica Kalnmeiers.

"Atsevišķos gadījumos šie sodi ir neadekvāti manā redzējumā," sacīja ģenerālprokurors. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka katrs prokurors ir patstāvīgs savā darbā, un likumā nav paredzētas tiesības ģenerālprokuroram iejaukties.

Lai arī iepriekš, veicot reformu, Krimināllikumā noteiktie sodi mīkstināti cietumu atslogošanai, tas nav sasniedzis plānoto "mērķi pozitīvā nozīmē", piebilda Kalnmeiers.

Jau vēstīts, ka sabiedrības neizpratni izsauca tiesas apstiprinātā vienošanās par sodu bijušajai Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Bērziņai un uzņēmējam Gulamam Mohammadam Gulami.

Gulami par kukuļdošanu piemērota brīvības atņemšana uz gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, kā arī naudas sods 9250 eiro apmērā. Bērziņai par kukuļa piesavināšanos noteikts naudas sods 11 100 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!