Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas Centrāltirgus centrā uzslietā žoga dēļ tirgotājiem klienti jāapkalpo caur restēm, piektdienas vakarā vēsta TV3 raidījums "Ziņas".

AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs raidījumam skaidroja, ka žogs ir daļa no cīņas ar nevēlamajiem īrniekiem. Vienlaikus no tirgus tiek vesta daļa tirgotāju kiosku prom. Morozovs sola, ka tiklīdz vecie īrnieki būs patriekti, tirgus tikšot sakārtots.

Vecie īrnieki ir apņēmības pilni palikt pašreizējā teritorijā, vērš uzmanību TV3, piebilstot, ka ceturtdien Centrāltirgus teritorijā noticis pat kautiņš saistībā ar tirgus slēgtās teritorijas apsaimniekošanu.

Jau ziņots, ka AS "Rīgas Centrāltirgus" 21. decembrī pārņēma tirgus slēgtās teritorijas apsaimniekošanu. Nomnieku parāds tobrīd bija sasniedzis 110 tūkstošus eiro, taču šobrīd jau tas ir vairāk nekā 180 tūkstoši eiro, vēsta TV3.

Decembrī nomas līgums ar nomnieku SIA "Mercados" tika izbeigts pamatojoties uz nomas līguma saistību rupju neizpildi.

Atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīts, ka apakšnomas līgums par centrāltirgus slēgtās teritorijas nomu 1999.gada 1.oktobrī tika noslēgts starp "Rīgas Centrāltirgu" un SIA "KN un partneri", savukārt 2014.gada 31.oktobrī "Rīgas Centrāltirgus", "KN un partneri" un "Mercados" noslēguši pārjaunojuma līgumu, ar ko "KN un partneri" nodeva visas no 1999.gada 1.oktobra apakšnomas līguma izrietošās nomnieka saistības uzņēmumam "Mercados".

Līdz ar pārjaunojuma līguma noslēgšanu "KN un partneri" atbrīvojās no visām saistībām, kas uzņēmumam bija noteiktas ar apakšnomas līgumu, bet "Mercados" iestājās apakšnomas līgumā "KN un partneru" vietā kā nomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!