Apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) astoņu deputātu frakcija ar Tautas Saskaņas partijas (TSP) 17 deputātiem sadarbosies korektā formā, bez vajadzības nemeklējot konfliktus.
Kā ceturtdien žurnālistiem teica PCTVL Saeimas frakcijas jaunais vadītājs Juris Sokolovskis, tajos jautājumos, kur TSP ievēros pirmsvēlēšanu solījumus, PCTVL tos noteikti atbalstīs, taču tur, kur būs vērojama atkāpšanās no vēlētājiem dotā vārda, PCTVL vērsīs pret Tautas saskaņas partijas deputātiem kritiku.

Frakcijas vadītāja vietnieks Nikolajs Kabanovs norādīja, ka PCTVL partijas - "Līdztiesība" un Sociālistiskā partija - vēlas panākt referendumu Latvijas iestājas NATO jautājumā, turklāt pašas šīs partijas neatbalsta Latvijas iestāšanos NATO.

Runājot par integrāciju Eiropas Savienībā (ES), Sokolovskis norādīja: "Tagad neesam eiroskeptiķi, bet eiroreālisti." Apvienības deputāti izprotot globalizācijas tendences un ar tām samierinoties.

Apvienība centīsies ar likuma palīdzību panākt termiņa atcelšanu, kad jāsāk mācīt tikai valsts valodā un centīsies aizstāvēt apkrāpto noguldītāju intereses. Jautāts, vai tuvākajā laikā nav gaidāmas vēl lielāks PCTVL deputātu skaita samazinājums, Sokolovskis atzina, ka tādas garantijas, protams, neesot. Kā aģentūrai LETA atzina viens no PCTVL deputātiem - Oļegs Deņisovs - mēneša laikā viņš vēl varētu pārdomāt savu politisko izvēli.

Kā teica PCTVL deputāti, viņi neatbalsta Valsts prezidenta vēlēšanu termiņa pārcelšanu, jo uzskata, ka Valsts prezidents būtu jāievēl likumā paredzētajā kārtībā.

PCTVL lems par atbalstu kādam no Valsts prezidenta kandidātiem tikai tad, kad tuvosies vēlēšanas. Pašlaik deputāti vēl nezinot, vai balsos par Vairas Vīķes-Freibergas pilnvaru apstiprināšanu arī otrajam termiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!