Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā sestdien pieņēma rezolūciju, kurā pausts satraukums par valsts politikas maiņu sporta attīstības jautājumu risināšanā, kā arī izteikts aicinājums Saeimas deputātiem, valdībai un politiskajām partijām neveikt sasteigtas izmaiņas sporta finansēšanas sistēmā.
Par valsts politikas maiņu sporta jomā liecina Sporta likuma pieņemšanas nozīmīguma apšaubīšana, Nacionālās sporta padomes darba nepamatota aizkavēšana, kā arī izteiktās šaubas par augstu sasniegumu sporta atbalsta sistēmas ietvaros izveidotās Latvijas Olimpiskās vienības lietderību, norādīts rezolūcijā.

Sesijas dalībnieki ir norūpējušies par Sporta spēļu atbalsta fonda atbalstošās likumdošanas atcelšanu un iepriekš publiski solīto sporta spēļu budžeta neiekļaušanu valsts budžetā 2003. gadam. Par valsts pozīcijas maiņu liecinot arī finansējuma samazināšana sporta investīciju programmu un projektu atbalstam 2003. gadā, un vairāku skolu sporta objektu būvju apturēšana.

LOK Ģenerālās asamblejas sesijas dalībnieki rezolūcijā aicina Saeimas deputātus, valdību un visas politiskās partijas ievērot Sporta likumā paredzētās prasības un sniegt atbalstu LOK, valsts, pašvaldību un sabiedrisko organizāciju sadarbībai, tādējādi veicinot sporta pārvaldes sistēmas demokratizāciju un tālāku attīstību.

Rezolūcijā uzsvērts aicinājums neveikt sporta sabiedrībā neapspriestas un neatbalstītas izmaiņas sporta finansēšanas sistēmā.

Lai nepieļautu mērķtiecīgi veidotās sporta sistēmas sagraušanu un sporta finansējuma samazināšanu arī turpmāk, LOK Ģenerālā asambleja aicina visu Latvijas sporta sabiedrību un masu saziņas līdzekļus aktīvi iesaistīties Latvijas sporta dzīves veidošanā, kas ļaus saglabāt sporta dzīves organizācijas un pārvaldes pēctecību un loģisku attīstību.

Tikai ar kopējiem spēkiem ir iespējams nodrošināt individuālo sporta veidu labāko pārstāvju un Latvijas sporta spēļu izlašu kvalitatīvu gatavošanos un startus pasaules un Eiropas čempionātos, pirmsolimpiskajās kvalifikācijas sacensībās un 2004. gada olimpiskajās spēlēs Atēnās, norādīts rezolūcijā.

Rezolūciju LOK Ģenerālā asambleja pieņēma pirmo reizi kopš Latvijā atjaunota LOK darbība, BNS pastāstīja LOK preses sekretāre Ilze Āķe.

LOK Ģenerālās asamblejas sesijā arī tika akceptēts LOK budžeta izlietojums 2002. gadā, kā arī apstiprināta LOK budžeta tāme 2003. gadam.

LOK izpildkomiteju balsošanas rezultātā papildināja divi jauni locekļi - aizsardzības ministrs, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Ģirts Valdis Kristovskis, un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, kas ir arī Latvijas Kērlinga asociācijas valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!