Foto: DELFI

Kopš pirms diviem mēnešiem Daugavpilī mainījās vara un par pilsētas domes priekšsēdētāju kļuva Andrejs Elksniņš ("Saskaņa"), amatos nokļūst jaunajai varai lojāli cilvēki, šovakar ziņoja Latvijas televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

Par vienu no "Daugavpils satiksmes" valdes locekļiem kļuvis Romāns Savickis – no Daugavpils vicemēra Riharda Eigima saraksta domē neiekļuvušais kandidāts, ziņo "de facto". Savickis ir ieguvis filologa izglītību, un viņa pēdējā darba vieta ir franču valodas pasniedzējs Daugavpils Universitātē.

Elksniņš intervijā LTV skaidro, ka filologs sabiedriskā transporta uzņēmumā nepieciešams, jo "arī kļūdas ir jāmāk labot iepirkumu dokumentācijā". Pats Savickis raidījumam pauda viedokli, ka ir kvalificēts strādāt uzņēmumā: "Man ir labas svešvalodas zināšanas, kas man ļaus nodarboties ar projektiem". Par otro "Daugavpils satiksmes" valdes locekļi pagaidām kļuvis "saskaņietis" Dmitrijs Rodionovs, viņš ir kādreizējais Saeimas un Daugavpils domes deputāts.

Daugavpils mērs atzīmē, ka šie cilvēki ir amatu pienākumu izpildītāji.

Elksniņš atjaunojis arī nesen likvidēto trešā vicemēra amatu – tas ticis "saskaņietim" Valērijam Kononovam.

Pilsētas sociālo dienestu vada no vicemēra Eigima partijas kandidējusī Nonna Jakubovska. Igors Prelatovs ("Mūsu partija") saņēmis tehniskā direktora amatu uzņēmumā "Daugavpils ūdens", ka arī priekšsēdētāja amatu jaunizveidotajā Pilsētas saimniecības komitejā. Bet Aivars Zdanovskis varētu kļūt par jauno Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāju, jo pašreizējam ārstniecības iestādes vadītājam Reinim Jokstam septembrī beidzas termiņš šajā amatā.

Vara Daugavpilī mainījās pirms diviem mēnešiem, tad "Sakaņas" un vietējās "Mūsu partijas" koalīcija par pilsētas mēru ievēlēja "saskanieti" un bijušo Saeimas deputātu Elksniņu. Pirms tam Daugavpils mērs bija Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

"De facto" rīcībā esošā informācija liecina, ka patlaban jau notiekot mēģinājumi mainīt koalīciju Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!