Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Grilēts lasis folijā, kam piešķirta saldskāba un pikanta garša – tas pateicoties ingveram, čili, sojas mērcei un medum. Lasi drīkst grilēt arī cepeškrāsnī, tikai tad cepšanas laiks būs ilgāks.

::recepte::

Ņem lielu folijas sloksni un apsmērē ar eļļu. Folijas sloksnes viducī liek laša fileju.

Ingveru nomizo un sarīvē, čili izņem sēkliņas un sakapā. Sakapā arī sīpollokus.

Lasim pārkaisa ingveru, pārlej sojas mērci un pārber sakapāto čili. Tad lasi apziež ar medu un pārkaisa ar lociņiem.

Foliju satin vaļīgā kabatiņā un uzliek lasi uz karsta grila. Cep uz oglēm 10-15 minūtes, līdz zivs mīksta un tās gabaliņi viegli atdalās.

25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 TKsezama eļļa750 glaša fileja ingvers, 2,5cm gabaliņš4 ĒKmaiga sojas mērce1 sarkanais čili3 ĒKmedus3 sīpolloki

Sagatavošana

1

Ņem lielu folijas sloksni un apsmērē ar eļļu. Folijas sloksnes viducī liek laša fileju.

2

Ingveru nomizo un sarīvē, čili izņem sēkliņas un sakapā. Sakapā arī sīpollokus.

3

Lasim pārkaisa ingveru, pārlej sojas mērci un pārber sakapāto čili. Tad lasi apziež ar medu un pārkaisa ar lociņiem.

4

Foliju satin vaļīgā kabatiņā un uzliek lasi uz karsta grila. Cep uz oglēm 10-15 minūtes, līdz zivs mīksta un tās gabaliņi viegli atdalās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!