Foto: LETA

Valsts policija ceturtdien par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām, aizturējusi par dalību bruņotā konfliktā Austrumukrainā šomēnes attaisnoto Artjomu Skripņiku, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Valsts policijā portālam "Delfi", neminot personas vārdu un uzvārdu, apstiprināja, ka ceturtdien ap pulksten 18 Rīgā aizturēts kāds 1990. gadā dzimis jaunietis, pie kura Rīgas pašvaldības policija atradusi marihuānai līdzīgas narkotiskās vielas.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253. panta 1.daļas un nozīmējusi ekspertīzi.

Ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 4. augustā attaisnoja par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā apsūdzēto daugavpilieti Artjomu Skripņiku.

Šī ir pirmā krimināllieta par piedalīšanos konfliktā Ukrainā, kas pagaidām noslēgusies ar spriedumu pirmajā tiesu instancē.

Jau ziņots, ka Skripņiks pirmstiesas izmeklēšanā Drošības policijai sniegtajās liecībās atzinis noziedzīgas darbības, turklāt arī cilvēku slepkavošanu uz vietas.

Skripņiks iepriekš tiesai apgalvoja, ka Austrumukrainā veicis humanitāro darbību, savukārt pirmstiesas izmeklēšanā sniegtajās liecībās pats sevi apmelojis. Viņš norādīja, ka tā esot noticis viņa nopratināšanas laikā ar DP izmeklētājiem, jo viņš bija zem psiholoģiska spiediena, tika izdomāti notikumi, kas nevarēja notikt vispār, un tādā veidā viņš "pats sevi aprunāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!