Foto: LETA
Daži "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti komisijā sēdēs ieradušies "vienkārši atsēdēt laiku un neiedziļināties", raidījumā "Rīta Panorāma" otrdien pauda komisijas loceklis Saeimas deputāts Andrejs Judins.

Viņš arī norādīja, ka dažubrīd komisijas darba organizācija nav saprotama un "par to efektivitāti tiešām varētu diskutēt". Judins arī teica, ka viņam nav pārliecības par darba virzību uz priekšu un pauda bažas, ka kolēģi pēc darbu pabeigšanas varētu pateikt, ka nesaskata valsts nozagšanas pazīmes. Savukārt pats deputāts, vācot un pētot materiālus, viņš ieguvis papildu pierādījumus tam, ka valsts sagrābšana ir bijusi realitāte.

Jau ziņots, ka pēc tā saukto ""Rīdzenes" sarunu" publiskošanas žurnālā "Ir" 21. jūlijā Saeima lēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju "par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr.16870000911". Komisija vērtēs "oligarhu lietā" esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

"Oligarhu lieta" sākās 2011. gada 20. maijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) sākot kriminālprocesu saistībā ar Satiksmes ministrijas (SM), Rīgas brīvostas valdes amatpersonu un valsts amatpersonu, kas ieņem atbildīgu stāvokli, iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem. KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!