Ceturtdien, 19. oktobrī, Alūksnes novadā braucot aplūkot ganāmpulku, "Delfi" lasītājs sastapās ar neizprotamu ceļu policijas rīcību. Likumsargi savu auto bija novietojuši krustojumā, aizķērsojot ceļu, pa kuru lasītājs var piekļūt un doties prom no ganībām, liecina aculiecinieka sūtīts video.

"Ceturtdiena, 19. oktobra rīts, ap pulksten 8.40, Vidzemes šosejas 150. kilometrs. Braucu no rīta aplūkot ganāmpulku, bet nevaru nogriezties uz ceļa, kas iet gar ganībām. Apstājos krustojumā ar ieslēgtu pagriezienu, bet ekipāža pat nedomā pakustēties," klāsta lasītājs.

Ceļu policisti, saņemot lasītāja īpašu lūgumu, tomēr savu auto pārvietojuši par kādu metru vai pusotru uz priekšu, kas esot ļāvis autovadītājam nogriezties. "Nekur jau tālu neaizbrauca, palika krustojumā," pauž lasītājs.

Video, ko publicējam, esot uzņemts atpakaļceļā no ganībām. Sākotnēji policijas auto atradies tieši krustojuma vidū. "Ņemot vērā, ka pa to laiku, kamēr aizbraucu līdz govīm un pārbaudīju elektrisko ganu, ekipāža nebija izkustējusies, arī apturēts neviens nebija, tad var secināt, ka šis gadījums neatbilst likuma normai. Sanāk, ka policija var neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, ja tas nepieciešams dienesta pienākumu pildīšanai," teic lasītājs.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Anžela Geļjanu portālam "Delfi" skaidro, ka konkrētajā gadījumā dienesta automašīna krustojumā novietota, jo darbinieki veikuši ātruma kontroli apdzīvotā vietā. "Šajā vietā vislabāk pārredzams taisnais ceļa posms, kurā vadītāji visbiežāk pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu," sacīja Geļjanu.

Foto: Kadrs no video

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!