Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) galvenajā ēkā Rīgā, Talejas ielā, sabojājušās virpuļdurvis, ko par vairāk nekā 100 tūkstošiem eiro pērn pavasarī uzstādīja ēkas īpašnieks VAS "Valsts nekustamie īpašumi", liecina fotogrāfijas sociālajos tīklos. Kapitālsabiedrībā skaidro, ka durvis plānots saremontēt šonedēļ, tikmēr pirmā stāva vestibilā izvietoti sildītāji.

VID portālam "Delfi" atklāj, ka februāra aukstākajās dienās salt nācies arī ēkā strādājošajiem un apmeklētājiem. Pašlaik pirmā stāva vestibilā joprojām ir izvietoti sildītāji, taču ārā gaisam kļūstot siltākam, arī iekštelpās kļuvis patīkamāks, pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja.

"Protams, aukstajās dienās, kad sals neatkāpās, 1. stāva vestibila telpās temperatūra bija zema, un tas radīja diskomfortu gan mūsu darbiniekiem, gan klientiem. Neapmierinātību ar situāciju rakstiski un vairākkārt arī mutiski paudām VNĪ, lūdzot situāciju steidzami risināt," pastāstīja Teice-Mamaja.

VNĪ durvis cer salabot šonedēļ. "Ieejas remontam paredzētais laiks saistīts ar nepieciešamo un pasūtīto detaļu piegādi. Ieejai ir nepieciešama vadības bloka nomaiņa, kā arī jāremontē siltā gaisa aizkars," portālam "Defi" pastāstīja VNĪ korporatīvās komunikācijas vadītāja Inta Plūmiņa.

Remontdarbi tikšot veikti garantijas ietvaros, savukārt līdz to veikšanai VNĪ pirmā stāva vestibilā izvietojis "siltumu ražojošas ierīces".

Jau ziņots, ka pērn VID administratīvajā ēkā Talejas ielā par 101 580 eiro tika nomainītas centrālās ieejas durvis.

Durvju maiņu VNĪ pamatoja ar to, ka darbiniekiem un apmeklētājiem, izmantojot iepriekšējās durvis, veidojas caurvējš, tādējādi ir nepieciešams uzstādīt virpuļdurvis.

VNĪ arī pauda, ka jaunās virpuļdurvis paaugstinās ēkas energoefektivitāti un nodrošinās pilnvērtīgas ergonomiskās prasības. Līdzekļi šī projekta īstenošanai tika ņemti no VNĪ rezervēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!