Foto: LETA
Svētdien, 29. aprīlī, tirdzniecības centrā "Spice" tika rīkota Hokeja diena, kur fani piedalījās aizraujošā fanošanas meistarklasē, lai uzmundrinātu Latvijas hokejistus pirms gaidāmā Pasaules čempionāta, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Hokeja diena pulcēja daudzus kaismīgus hokeja fanus, kuri mērojās spēkiem ar Latvijas izlases spēlētājiem ripas sišanas ātrumā un precizitātē, kā arī piedalījās aizraujošā hokeja fanošanas meistarklasē, apgūstot izteiksmīgākos fanošanas paņēmienus.

Latvijas hokeja fanus var atpazīt vienmēr un visur, jo viņus vieno ne vien mīlestība pret hokeju, bet arī virkne fanošanas tradīciju, apbrīnojams entuziasms un ticība, ka kopīgiem spēkiem iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes. Ne velti Latvijas hokeja fani jau izsenis tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem un uzticamākajiem līdzjutējiem pasaulē.

"Šī pasākuma mērķis ir atgādināt gan sev, gan citiem, cik jaudīgi ir Latvijas hokeja fani un cik liels ir kopā būšanas spēks," sacīja mobilo sakaru operatora "Bite Latvija", kas ir arī Latvijas hokeja valstsvienību lielfans, hokeja komandas "Uriekstes pingvīni" kapteinis Guntis Banders.

Par to, cik nozīmīgs fanu atbalsts ir hokejistiem gan mājas spēlēs, gan arī Pasaules čempionātā hokejā, stāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols: "Jāuzsver, ka Latvija oficiāli atzīta par hokeja lielvalsti gan pateicoties mūsu hokejistu lieliskajam sniegumam daudzu gadu garumā, gan arī savu hokeja fanu aktivitātēm. Hokejs nav iedomājams bez līdzjutējiem. Tas ir visu Latvijas iedzīvotāju sirdīs."

Savukārt Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs norādīja, ka hokejs Latvijā ir nacionālais sporta veids, un Pasaules čempionāta hokejā laikā Latvijas hokeja izlase rādīs saviem faniem kvalitatīvu hokeja spēli. Latvijas hokeja fani ir pamanāmi visur un rada lieliskas emocijas ik reiz, kad viņus izdodas satikt.

Viņa teikto apstiprināja arī Latvijas hokeja izlases spēlētāji Kristers Gudļevskis, Ralfs Freibergs un Frenks Razgals, kuri ar pasākuma apmeklētājiem sacentās ripas mešanas ātrumā un precizitātē.

Ar hokeju saistītas aktivitātes tirdzniecības centra "Spice" apmeklētājiem būs pieejamas līdz 15. maijam. Ikviens interesents varēs vērot Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraides īpaši šim nolūkam iekārtotā fanu zonā, kas atrodas pie lielveikala informācijas centra.

Tāpat fanu zonā būs iespēja iepazīties ar praktiski noderīgiem padomiem fanošanā un likt tos lietā, rakstīt novēlējumus Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, kā arī izmēģināt spēkus ripas sišanas ātrumā un precizitātē uz laiku un laimēt balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!