Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamajā piektdienā, 11. janvārī, dosies atvaļinājumā, vēsta Latvijas Radio.

Vējonis atvaļinājumā vēlējies doties jau no nākamās nedēļas sākuma, taču ieilgusī valdības veidošana viņa plānus mainījusi.

Prezidents atvaļinājumu baudīs līdz 20. janvārim.

Latvijas Radio zināms, ka prezidents atpūsties plānoja Kubā. Taču prezidenta kanceleja šo informāciju atteicās komentēt.

Vēstīts, ka Vējonis pirmdien, 7. janvārī, tiksies ar "Jaunās Vienotības" premjera amata kandidātu Krišjāni Kariņu. Tikšanās laikā Valsts prezidents sagaida, ka Kariņš informēs par topošās valdības prioritātēm un darāmajiem darbiem, kā arī plānoto atbildību sadalījumu valdībā.

Jāatgādina, ka jau trīspadsmito nedēļu nav skaidrības par topošās valdības aprisēm. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem.

Līdz šim valdības veidošanu bija uzņēmies "Jaunās Vienotības" līderis Kariņš. Viņu gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis nebija nominējis kā premjera amata kandidātu. Pats Vējonis gan iepriekš apliecināja, ja Saeimā ievēlētās partijas vienosies par atbalstu Kariņam, viņš "Jaunās Vienotības" līderi nominēs Ministru prezidenta amatam. Taču, ja tas neizdosies, premjera amata kandidātu prezidents meklēs ārpus Saeimas.

Sākotnēji potenciālie sadarbības partneri cerīgi lūkojās uz Kariņa centieniem izveidot valdību, taču partijas "KPV LV" lēmums iekšlietu ministra amatam nominēt Gobzemu samazināja izredzes "Jaunās Vienotības" līderim valdību izveidot. Jāatzīmē, ka šo ceturtdien Gobzems informēja, ka ir "atteicies būt iekšlietu ministrs "Jaunās Vienotības" valdībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!