Foto: LETA
Kvoruma trūkuma dēļ izpaliek sestdien sasauktā "KPV LV" biedru sapulce. Uz plānoto biedru sapulci ieradās ap 220 partijas biedru, taču ar to nepietika, lai nodrošinātu kvorumu. Tuvāko divu nedēļu laikā partijas valde sasauks nākamo.

Partijas "KPV LV" statūti paredz, ka biedru sapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk nekā puse no partijas biedriem. Savukārt, ja biedru sapulcē nav ieradies nepieciešamais biedru skaits, valde 15 dienu laikā sasauc atkārtotu biedru sapulci, kas ir lemttiesīga neatkarīgi no klātesošo biedru skaita.

Lai gan juridiski nav kvoruma, ieradušies partijas biedri nesteidza prom. Viņus ilgāk uzkavēties aicināja partijas līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Kongresu namā Kaimiņš partijas biedrus informēja, ka uz partijas biedru sapulci nav ieradies nepieciešamais kvorums. Uz sapulci sapulcējās ap 220 biedru, taču kvorumam nepieciešama vairāk nekā 330 biedru klātbūtne.

Pēc Kaimiņa uzrunas tribīnē kāpa "KPV LV" valdības ministri: iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, labklājības ministre Ramona Petraviča, kā arī ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Ministri iepazīstināja klātesošos ar valdības darbu, kā arī atskatījās par pēdējās nedēļās paveikto.

Tāpat Kongresu namā vārds tika dots Labklājības ministrijas (LM) parlamentārajam sekretāram, partijas biedram Robertam Spručam. Viņš tika aicināts pastāstīt par kungu, kurš šonedēļ bija sastopams protestējot pie Ministru kabineta – bijušais uzņēmējs, pasaules apceļotājs Ainārs Kadišs. Spručs informēja, ka iesaistījis situācijas risināšanā gan LM, gan Rīgas domes sociālo dienestu, taču Kadišs no palīdzības atteicies.

Īpaša uzmanības pievēršana šim piketētājam tikšanās laikā skaidrojama ar plašajiem partijas biedru un atbalstītāju pārmetumiem "KPV LV" ministriem un deputātiem. Virkne sociālā tīkla "Facebook" lietotāji ir pauduši neizpratni par "KPV LV" pārstāvju bezdarbību.

Pēcāk, vaicāts, vai kvoruma trūkums nav signāls partijas iršanai, Kaimiņš žurnālistiem atbildēja noraidoši. Vienlaikus viņš atzina, ka partijas biedru neierašanās nav bijis pārsteigums. "Es neredzu nekādu paniku," uzsvēra "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs.

Kaimiņš neņēmās spriest, kāds varētu būt iemesls tam, ka uz sapulci neieradās pietiekams biedru skaits. Viņš vien pieļāva, ka varētu būt bijušas tehniskas problēmas, piemēram, uzaicinājums uz sapulci biedriem nokļuvis e-pasta mēstuļu sadaļā.

Ņemot vērā, ka jau martā politiskajiem spēkiem Centrālajā vēlēšanu komisijā jāiesniedz kandidātu saraksti uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, plānots, ka laikā līdz nākamajai biedru sapulcei partijas valde gūs aprises par EP vēlēšanu kandidātiem.

Vēstīts, ka sestdien Rīgas kongresu namā tika sasaukta partijas "KPV LV" ikgadējā biedru sapulce.

Iepriekš partiju pārstāvji par gaidāmo kongresā runāja izvairīgi. Skaidrs vien bija tas, ka biedriem būs jālemj par jaunu partijas valdes locekli, jo līdzšinējā valdes līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa lēma šo augsto amatu atstāt.

Kopš vēlēšanām partija "KPV LV" izcēlusies ar nevienprātību. Jau pirms balsojuma par Krišjāņa Kariņa veidoto Ministru kabinetu (MK) partijas rindās izkristalizējās tā dēvētais "Gobzema piecnieks", kuri balsoja "pret" Kariņa valdību, - Aldis Gobzems, Didzis Šmits, Karina Sprūde, Iveta Benhena-Bēkena un Liepiņa.

Februāra sākumā Gobzems tika izslēgts gan no partijas, gan tās Saeimas frakcijas. Lai gan pārējie četri "piecnieka" pārstāvji turpina darboties frakcijā, saskaņā ar Kariņa valdības sadarbības līgumu šie deputāti nepieder pie koalīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!