Foto: LETA
No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta ar otro numuru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startēs publicists Mārtiņš Barkovskis, kurš pazīstams ar pseidonīmu Otto Ozols, portālu "Delfi" informēja politiskais spēks.

Kā norādījis pats Barkovskis, viņš "dažādu iekšēju morālu apsvērumu" dēļ iepriekš nav spējis pievienoties pašreizējām varas partijām. "Tādēļ mana izvēle ir – Latvijas Reģionu apvienība. Esmu pievienojies LRA pastāvīgam darbam, nevis kā viesmākslinieks uz vienām vēlēšanām," skaidrojis kandidāts.

"Ievēlēs vai neievēlēs Eiropas Parlamentā, es palikšu kopā ar šī politiskā spēka cilvēkiem arī tālākā nākotnē. Politiskajā apvienībā darbojas ļaudis, kas izvēlas reālus darbus, nevis skaļus lozungus. Apzinos, ka tieši reģioni šobrīd ir visvairāk apdraudēti gan Latvijas, gan Eiropas līmenī. Turklāt, varu apliecināt, ka, neskatoties uz Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem, plānoju strādāt pie valstiski svarīgām problēmām kopā ar LRA kolēģiem arī turpmākajā periodā," turpinājis Barkovskis.

Jaunajam LRA līderim ir divi lieli mērķi, ko viņš vēlas sasniegt EP. Pirmkārt, visā Eiropas Savienībā par sabiedrības centru un cienījamāko profesiju jākļūst skolotājam un tautskolotājam. "Mans mērķis un uzstādījums ir principiāls – sāksim ar to, ka visā Eiropas Savienībā skolotāja minimālais atalgojums ir vismaz puse no Eiropas Parlamenta deputāta atalgojuma," pamatojis kandidāts.

Otrkārt, ir jāreformē Eiropas Komisija, jo "tas varētu palīdzēt atgūt ticību Eiropas Savienībai, kā demokrātiskai un atbildīgai organizācijai".

Jau ziņots, ka no LRA EP vēlēšanās ar pirmo numuru startēs Edvards Smiltēns.

Politisko partiju apvienība LRA sastāv no trim partijām – "Reģionu Alianse", "Vidzemes partija" un partijas "Ogres novadam" – un trim biedrībām – "Sabiedrība Centriskai Politikai", "Latgolys Spāks" un "Liepājniekiem".

LRA ir pārstāvēta vairāk nekā 50 Latvijas pašvaldībās, apvienojot kopīgiem mērķiem 233 pašvaldību deputātus un vadot nu jau 14 Latvijas pašvaldības: Ādažu, Babītes, Siguldas, Stopiņu, Valkas, Dagdas, Skrundas, Ozolnieku, Vecumnieku, Rūjienas, Aizkraukles, Salacgrīvas, Liepājas un Saulkrastu.

Ziņots, ka partijas un partiju apvienības trešdien, 6. martā, sākušas iesniegt deputātu kandidātu sarakstus 25. maijā gaidāmajām EP vēlēšanām.

Kandidātu saraksti jāiesniedz CVK līdz 21. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!