Foto: LETA

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja Baiba Rozentāle (S) un Latvijas Miopātijas asociācija nav apmierināta ar AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) rekonstruētā Gastronomijas paviljona pieejamību, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Rozentāle Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes sēdē ceturtdien, 7. martā, teica, ka paviljons pēc rekonstrukcijas nav ērts ne pircējiem, ne pārdevējiem, bet īpaši apgrūtināta iepirkšanās ir cilvēkiem riteņkrēslos.

Viņa uzsvēra, ka šāda situācija ir nepieņemama un pašvaldībai pilnībā piederošajam RCT ir steidzami jāievieš uzlabojumi. Rozentāle arīdzan pieprasīs RCT vadībai rakstisku skaidrojumu par iespējamiem risinājumiem pieejamības uzlabošanai.

Latvijas Miopātijas asociācijas "Sartorius" valdes priekšsēdētāja Santa Survila sēdes dalībniekus informēja, ka Gastronomijas paviljonā izveidotas pārāk augstas letes. Proti, vajadzīgo 80 centimetru vietā to augstums sasniedz 130 centimetrus, tādēļ pārdevējiem jākāpj uz soliņiem, lai apkalpotu pircējus, savukārt mazāka auguma iedzīvotājiem vai cilvēkiem riteņkrēslos nav iespējams redzēt preces un veikt pirkumus.

Vēstīts, ka rekonstruēto Gastronomijas paviljonu atklāja šā gada janvārī. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Gastronomijas paviljona tirdzniecības zāles atjaunošanu, tirdzniecības mēbeļu un aukstuma apgādes vitrīnu iegādi, kā arī montāžu un apkopi par 1,68 miljoniem eiro veica pilnsabiedrība "IMG&Buildimpeks".

Padome ceturtdien arīdzan skatīja jautājumu par SIA "Rīgas mikroautobusu satiksmes" (RMS) piedāvāto pakalpojumu atbilstību personu ar invaliditāti vajadzībām, jo saņemtas sūdzības par to, ka transportlīdzekļu vadītāji reizēm vai nu nezina, kā uzņemt pasažieri riteņkrēslā, vai arī negrib to darīt. Tāpat ir problēmas saskatīt ielu un zināt, kāda pietura tuvojas.

RMS pārstāvis sēdē skaidroja, ka nākamgad visiem mikroautobusiem būs zemā grīda. Bet līdz šā gada beigām paredzēts ieviest monitorus, kas rāda pieturas, kā arī balss paziņojumus par pieturām.

Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvo padomi vada Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle (S). Padomē darbojas arī Labklājības departamenta direktore un Sociālās pārvaldes priekšnieks, kā arī 33 padomē iesaistījušies NVO vadītāji vai deleģēti pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!