Foto: LETA

Piektdien līdz pulksten 20.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 11 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, portālam "Delfi" pastāstīja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece.

Lielākoties visi izsaukumi bijuši par to, ka koki nolūzuši pār ceļu braucamajām daļām un ir nepieciešams tos sazāģēt. Gandrīz visi izsaukumi saņemti Rīgā un Pierīgā, bet pāris izsaukumi bijuši arī Zemgalē un Vidzemē.

VUGD atgādina, ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Jau ziņots, ka piektdienas pēcpusdienā un vakarā visā Latvijā ievērojami pastiprinājies vējš. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informēja, ka tuvākajās trīs stundās Rīgā dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 metriem sekundē.

Tāpat ziņots, ka lielāko spēku vējš sasniegs vakarā un naktī uz sestdienu, kad visā valstī prognozētas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 17-23 metriem sekundē, dažviet piekrastē - līdz 25 metriem sekundē.

Gaidāmi nelieli vēja postījumi, dažviet koki var aizšķērsot ceļus un pārraut elektrolīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!