Foto: LETA

Biedrība "Zolitūde 21.11", cietušo pārstāvji un "Maxima Latvija" ir panākuši vienošanos par materiāla atbalsta sniegšanu arī morāli cietušajiem, novirzot šim mērķim aptuveni 140 000 eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Materiālais atbalsts morāli cietušajiem pieejams 61 personai, kuras Zolitūdes traģēdijas krimināllietā atzītas par cietušām. Pēc panāktās vienošanās par atbalsta sniegšanas kārtību, izmaksas jau šobrīd ir veiktas lielākajai daļai morāli cietušo, uzsver Beseris. Morāli cietušo atbalstam "Maxima Latvija" novirzījusi gandrīz 140 000 eiro.

Uzņēmuma aplēses liecina, ka kopumā atbalsta nodrošināšanai Zolitūdes traģēdijā cietušajiem pašlaik uzņēmums veicis izmaksas gandrīz 9 miljonu eiro apmērā, ietverot atbalstu bojā gājušo tuviniekiem, cietušajiem, kas guva fiziskus miesas bojājumus, bērniem, kas traģēdijā zaudēja savus vecākus, kā arī morāli cietušajiem.

"Pildot savu solījumu un apņemšanos, esam nodrošinājuši finansiālā atbalsta pieejamību visiem traģēdijā cietušajiem. Kā uzņēmums esam morāli atbildīgi par saviem darbiniekiem un klientiem, kuri traģēdijas brīdī atradās veikalā. Pašlaik vienošanās par finansiālā atbalsta saņemšanu noslēgtas ar visām fiziski cietušajām personām un gandrīz ar visām bojā gājušo ģimenēm, tajā skaitā palīdzēts arī ugunsdzēsēju ģimenēm," pauž "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers. Vienlaikus viņš gan uzsver: "Nekas nespēs atgriezt zaudētos tuviniekus vai mazināt pārdzīvotās sāpes, tomēr ar cietušo pārstāvjiem esam kopīgi strādājuši, lai kaut nedaudz atvieglotu ikdienu visiem cietušajiem, kurus traģēdija skāra vissmagāk."

Biedrības "Zolitūde 21.11" vadītāja un Saeimas deputāte Regīna Ločmele – Luņova (S) norāda, ka līdz ar šo panākto vienošanos uzņēmums ir izpildījis solīto par materiāla atbalsta sniegšanu visiem traģēdijā cietušajiem, piebilstot, ka "Maxima Latvija" ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas visu šo gadu gaitā izrādījis cieņu traģēdija cietušajiem un sniedzis materiālu atbalstu. "Šis ir nozīmīgs solis un kalpo kā piemērs uzņēmuma atbildīgai rīcībai cietušo priekšā," norādījusi Ļuņova.

Kā ziņots, 2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!