Foto: Publicitātes attēli

Dalībai nodibinājuma "Iespējamā misija" (IM) 11. iesaukumā reģistrējies 451 kandidāts, bet pirmajā atlases kārtā, kvalitatīvi aizpildot apjomīgu anketu, piedalījušies 145 kandidāti, no tiem 25% vīriešu. Tas nozīmē, ka IM veiksmīgi ir izdevies uzrunāt vīriešus jomai, kur tie tik ļoti ir nepieciešami, portāls "Delfi" uzzināja IM.

Pieteikšanās šī gada iesaukumam tika izsludināta 2018. gada decembrī un noslēdzās šī gada 11. martā.

Šogad IM kandidātu piesaistes komunikācija bija mērķtiecīgi veidota, lai uzrunātu jaunos profesionāļus dabaszinātņu, informātikas, tehnoloģiju, matemātikas (STEM – science, technologies, engineering, math) un valodu, tajā skaitā latviešu valodas, jomās, kuri jau ir augsti pieprasīti un labi novērtēti darba tirgū, tomēr arī ārkārtīgi nepieciešami skolās.

"Secinājumi par piesaistes kampaņas rezultātiem liecina, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, pieteikušies vairāk kandidātu kam ir dziļāka izpratne par IM piedāvājumu un prasībām kandidātiem, kam izglītība ir vērtība un kuri ir mērķtiecīgi, izsvērti analizējuši savu karjeras ceļu, savas līdera prasmes un personības kvalitātes, kas būtu vērtīgas darbā skolā," norāda IM absolvente un IM dalībnieku piesaistes un atlases projektu vadītāja Inese Saldābola.

Ar katru gadu dalībai arvien vairāk pieteikušies kandidāti, kuri paši jau mācījušies pie IM skolotājiem vai ir dzirdējuši no saviem draugiem par viņu pozitīvo pieredzi.

IM direktors Kārlis Kravis atzīst: "Vispārējās neskaidrības par skolotāju atalgojumu, publiskā retorika par uzsākto ceļu uz izglītības reformu sabiedrību pamatīgi mulsina. Kandidāti reģistrējas, jo ir vēlme pēc pagrieziena savā karjerā, viņi vēlas dot savu ieguldījumu izglītībā, bet baidās pieņemt šo izaicinājumu, jo nejūtas droši, ka ar saņemto atalgojumu spēs nodrošināt savas ikdienas vajadzības un līdz ar to savu darbu varēs veikt kvalitatīvi."

Šobrīd dalībai apstiprināti jau 20 kandidāti, starp kuriem ievērojami vairāk kā iepriekšējos gados ir STEM pārstāvju, salīdzinoši mazāk kandidātu, kas pārstāv sociālo zinātņu jomas. Atlase dalībai IM 11. iesaukumā turpināsies līdz aprīļa beigām, lai rūpīgi izvērtētu kandidātu kompetences un motivāciju darbam skolā un izglītībā.

Visi IM 11. iesaukuma skolotāji, kuri 1. septembrī uzsāks darbu skolās un dalību IM izglītības programmā, būs zināmi šī gada jūnija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!