Foto: F64
Rīgas domes opozīcijas partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps rosinājis mēru likvidēt nodibinājumu "Riga.lv", portālu "Delfi" informēja politiskā spēka referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Zeps arīdzan rosina nodibinājumam šogad piešķirtos 1,77 miljonus eiro novirzīt kādam citam mērķim, piemēram, bērnudārza rindu mazināšanai.

"Nodibinājums "Riga.lv" faktiski zaudējis savu sākotnējo dibināšanas mērķi. Var jau būt, ka sākotnējais nodoms bija labs, taču tā izpildījums ir pilnībā izgāzies. Laikrakstu vairs nedrukā un arī pašvaldības mājas lapas šobrīd ir divas," ierosinājumu pamatoja Zeps.

"Latvijas attīstībai" deputāti nodibinājumu "Riga.lv" revidēt gribējuši vairākkārt. Pērn Rīgas domē četras reizes noraidīja bijušā deputāta Mārtiņa Bondara iniciatīvu, kas paredzēja izveidot komisiju, kas pētītu nodibinājuma "riga.lv", nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" un kapitālsabiedrību, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, sabiedrisko attiecību tēriņu likumību un lietderību.

Šādu priekšlikumu iesniegt Bondaru pamudināja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" pētījums, kurā apgalvots, ka nu jau atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) popularitātes veicināšanai trijos gados iztērēti astoņi miljoni eiro rīdzinieku naudas.

Nodibinājumu "Riga.lv" Rīgas dome izveidoja 2013. gada oktobrī, lai tas izdotu domes finansētu un sabiedrisko attiecību speciālistu veidotu laikrakstu, kā arī uzlabotu pašvaldības mājaslapu.

"Riga.lv" valdē šobrīd strādā bijušais Rīgas vicemēra Ainara Šlesera partijas LPP/ LC bijušais preses sekretārs Ģirts Dripe, kā arī Rīgas domes Finanšu departamenta direktores biroja vadītājs Andris Konošonoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!