Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 6. aprīlī, Rīgā, Mežciemā vairāku hektāru platībā dega kūla, liecina notikuma aculiecinieka atsūtītā informācija un fotogrāfijas.

Kā vēsta aculiecinieks, kūlas ugunsgrēks noticis Kaivas ielā, aiz tirdzniecības centra "Maxima".

Kā portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, izsaukums uz Kaivas ielu Rīgā saņemts 6. aprīlī pulksten 14.52. Kūlas ugunsgrēka dzēšanas darbos sestdienas pēcpusdienā joprojām strādā viena ugunsdzēsēju ekipāža.

VUGD sniegtā informācija liecina, ka kūlas ugunsgrēks ir dzēsts. Kūla degusi 0,2 ha platībā.

Jau ziņots, ka sestdien, 6. aprīlī, Latvijā saglabājas ļoti zems gaisa mitrums un augsta ugunsbīstamība, tādēļ iedzīvotāji aicināti ievērot īpašu uzmanību, rīkojoties ar uguni.

Sinoptiķi un ugunsdzēsēji bažījas, ka kūlas ugunsgrēku skaits sestdien var sasniegt pēdējo gadu rekordu. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka kūlas ugunsgrēks var izcelties arī no nepieskatīta ugunskura vai grila, savukārt uguns no pļavas var viegli pārmesties uz mežu un ēkām.

VUGD atgādina, ka sausā un vējainā laikā kūlas ugunsgrēku platība un skaits ar katru dienu pieaug, kā arī arvien biežāk ugunsdzēsēji dzēš ēkas, kuras aizdegušās kūlas degšanas rezultātā, informēja VUGD.

Dienests uzsver, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!