Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") pieprasījis Rīgas domei sniegt Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) izvērstu pamatojumu par Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada ekspluatācijas pieļaujamību, portālu "Delfi" informēja ministra preses sekretāre Beata Jonite.

"Pa šo tiltu katru dienu automašīnās un astoņos sabiedriskā transporta maršrutos pārvietojas neskaitāmi Rīgas rajonu iedzīvotāji. Es nevaru un nedrīkstu pievērt acis būvinspektoru pamatoti paustajām šaubām par pārvada drošību, un darīšu visu iespējamo, lai pārliecinātos par to, ka Rīgas domes lēmums turpināt ekspluatāciju ir izsvērts un neapdraud satiksmes dalībniekus," komentēja Nemiro, piebilstot, ka pievērsīs uzmanību arī citiem tiltiem Rīgā.

BVKB būvinspektors šā gada 8. aprīlī Rīgas domes Satiksmes departamentam nosūtījis atzinumu, ar kuru apturēti būvdarbi uz Deglava tilta. Taču Satiksmes departaments nepārtrauca tā ekspluatāciju, ļaujot pa pārvadu braukt līdz 30 tonnām smagiem transportlīdzekļiem.

Vēstīts, ka Augusta Deglava satiksmes pārvada balstu remontdarbu laikā atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi apturēti. No 10. aprīļa uz pārvada noteikti smagā transporta pārvietošanās ierobežojumi.

Tilta ekspertīze ilgs līdz maija sākumam. Pārvada bojātie balsti tika konstatēti tikai pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

Pārvada pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums AS "Kauno tiltai" pēc SIA "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.

Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins izteicies, ka par Deglava tilta nestspēju iedzīvotājiem nav jāuztraucas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!