Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko jau kopš 2017. gada ielūgts apmeklēt Latviju, tomēr gatavošanos vizītei abas puses sāka tikai pērn. Pirmā Lukašenko vizīte bija paredzēta šī gada maijā, tomēr tā atlikta, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Plānotais vizītes laiks netika izziņots, bet drīz sākās gatavošanās, lai Lukašenko uzņemtu Latvijā šī gada maijā. Tagad tā tomēr uz nenoteiktu laiku atlikta, iespējams, tādēļ ka esošajam Latvijas prezidentam amatā vairs daudz nav atlicis.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) raidījumam apstiprināja, ka ielūgums vēl ir spēkā: "Jautājums, arī, protams, ir, kas notiek ar mūsu pašu Valsts prezidenta vēlēšanām, kuras būs maija beigās, jūnijā, un tāpēc es nevaru pateikt, kad varētu šī vizīte notikt, bet ielūgums ir spēkā."

Tomēr bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) "Nekā personīga" pieļāva, ka pārceltā vizīte nav saistīta ar Latvijas puses neizdarībām un, iespējams, vizītes atcelšanas iniciatīva nākusi no Baltkrievijas puses.

"Es ar viņu šo jautājumu pārrunāju un esmu pārliecināts, ka Valsts prezidents bija gatavs Lukašenko uzņemt. Domāju, ka vizītes pārlikšana noteikti nav saistīta ar mūsu valsts divpusējām attiecībām, bet gan ar Baltkrievijas prezidenta dienaskārtību. Baltkrievijai tagad jāatrisina savas attiecības ar Krieviju un tās ir visnotaļ svarīgas, jo skar ekonomiskos jautājumus," sacīja Kučinskis.

Ziņots, ka jau pērn jūlijā pēc tikšanās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs pauda, ka pārskatāmā nākotnē vizītē Latvijā varētu ierasties Baltkrievijas prezidents Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!