Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs
VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ir pabeidzis bedru masveida remontu uz valsts galvenajiem un reģionālajiem asfaltētajiem autoceļiem ar lielāko satiksmes intensitāti, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

Bedru apjoms uz galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājies par 35%. Šogad bedru apjoms mērāms 93 tūkstošos kvadrātmetru, savukārt 2014. gadā tas bija 144 tūkstoši kvadrātmetri.

Bedru masveida remonts turpināsies uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15. jūnijam un uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1. jūlijam, vēsta uzņēmums. Taču bedres, kas rodas no jauna tiks remontētas visa gada garumā.

Remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā uzturēšanas klases (A – augstākā uzturēšanas klase, B, C, D – zemākā uzturēšanas klase). Uzturēšanas klases ir noteiktas ņemot vērā satiksmes intensitāti, sociālekonomisko nozīmi un autoceļu klasifikāciju - valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi.

Remontdarbu vietās tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumu. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli tiek sašaurinātas brauktuves un ierobežots braukšanas ātrums, attiecīgi 70km/h un 50km/h.

Lai ceļu lietotāji savlaicīgi varētu plānot savus maršrutus un rēķināties ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem, bedru remontdarbu vietām tiešsaistes režīmā var sekot līdzi "Waze" un VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapas kartē (www.lvceli.lv).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!