Foto: LETA

Saeimas deputāts Ivars Zariņš nolēmis atstāt obligātā iepirkuma komponentes (OIK) parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļa amatu, portālu "Delfi" informēja pats deputāts.

Parlamentārietis norādīja, ka ceturtdien, 13. jūnijā, Saeimas sēdes darba kārtībā iesniegts viņa priekšlikums iekļaut lēmumu par viņa izslēgšanu no OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas. Šāds priekšlikums tapis pēc tam, kad komisijas vadības vēlēšanās no septiņiem komisijas locekļiem tikai divi atbalstījuši Zariņu komisijas vadītāja amatam. Pārējie pieci savas balsis atdevuši par Ievu Krapāni (KPV LV).

"Šāda savdabīga komisijas locekļu izvēle – virzot par komisijas vadītāju cilvēku, kuram nav nekādas sapratnes par izmeklējamo priekšmetu, liecina, ka komisijas vairākums nav ieinteresēts veiksmīgā izmeklēšanas procesā, bet vēlās to izgāzt," liecina deputāta paustais paziņojumā.

"Ir acīmredzami, ka galvenais nolūks ir izmantot šo komisiju nevis "OIK afēras" izmeklēšanai, bet gan lai panāktu tālāku "KPV LV" sabrukšanas procesu, ļaujot tai izgāzties ar saviem vēlētājiem dotajiem solījumiem, tādējādi diskreditējot sevi galīgi un kļūstot par "barību" pārējiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalstīja šādu komisijas vadību," viedokli paudis parlamentārietis.

Tāpat viņa ieskatā nav pieņemami, ka šīs parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvā ir komisijas locekļi, kuriem ir acīmredzams interešu konflikts. "Ja jau tiešām "Jaunā Vienotība" uz komisiju virzīja bijušo ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu, rūpējoties par komisijas kompetenci, nevis, lai piesegtu pašas sastrādāto, tad kāpēc komisijas vadītāju tā izvēlējās ignorējot šo kompetences kritēriju?" vaicā deputāts.

Jau ziņots, ka OIK sistēmas jautājumiem veltītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Krapāne. Par komisijas sekretāru tika ievēlēts parlamentārietis Mārtiņš Šteins (AP).

Tika lemts, ka komisijā strādās arī deputāti Arvils Ašeradens(JV), Ivars Zariņš (S), Sandis Riekstiņš (JKP), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un Viktors Valainis (ZZS).

Paredzēts. ka parlamentārā komisija strādās sešus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!