Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) Diakonijas Centrs (DC) no 1.aprīļa līdz 1.jūlijam rīko labdarības akciju “Palīdzēsim ielu bērniem”. Akcijas mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību ielu bērnu problēmām un savākt līdzekļus Dienas centra ielu bērniem darbam, ziņo DC.
LELB DC “Dienas centrs ielu bērniem” darbojas kopš 1998.gada. Šajā laikā to ir apmeklējuši vairāk nekā 480 bērni. Daudziem no viņiem tā ir vienīgā iespēja paēst siltas pusdienas, sakopt sevi un savu apģērbu, izteikt savu viedokli, būt uzklausītiem un saprastiem. Ar bērniem un viņu vecākiem strādā profesionāli un motivēti darbinieki (sociālais pedagogs, psihologs, sociālais darbinieks), kuri palīdz bērniem integrēties skolu sistēmā, motivē uz pozitīvām izmaiņām, palīdz apgūt dažādas sociālas prasmes, normas. Palīdz vecākiem uzņemties atbildību par bērnu nākotni, sniedzot materiālu, psiholoģisku un informatīvu atbalstu.

Darbs ar ģimenēm notiek sadarbībā ar citām institūcijām - Skolu valdi, Nepilngadīgo lietu komisiju, VBTAC, policiju, sociālajiem dienestiem u.c. Dienas centrs ielu bērniem ir finansēts tikai no ziedojumiem. Ielu bērnu skaits pieaug, jo sabiedrības noslāņošanās rezultātā palielinās sociāli maznodrošināto ģimeņu skaits.

Akcija sākas aprīlī un sabiedrība par tās norisi tiek informēta ar masu mēdiju palīdzību. Akciju informatīvi atbalsta Latvijas Televīzija, LNT, Latvijas Radio, Radio SWH, Kristīgais Radio, laikraksti “Diena”, “Svētdienas Rīts”, “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Rīgas Balss”, “Čas”, “Vesti Segodnja” un žurnāli “Ieva”, “Tikšanās”, “Banneru sistēma BBA”, “Delfi”. Televīzijas raida reklāmas rullīti, žurnālos un laikrakstos ir izlasāma reklāma par akcijas norisi un iespējām atbalstīt Dienas centru ielu bērniem. 12.aprīlī Rīgas evaņģēliski luterisko draudžu jaunieši Rīgas ielās dalīs informatīvas lapiņas par akcijas norisi.

Akcijas laikā atvērts ziedojumu tālrunis: 9006989, uz kuru piezvanot tiek ziedots 1 lats. Ziedojumu konti: S/O Diakonijas atbalsta fonds, AS Parekss Banka, fil.”Citadele, SWIFT:PARXLV22, konts Nr: 0575390013 ( ziedotājiem saņemot ienākuma nodokļa atlaides), vai pasta konts Nr. PNS 1000109886.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!