Foto: VUGD

Otrdienas vakarā izdevies ierobežot kūdras un meža ugunsgrēku Kārsavas novadā, un kopumā izdeguši 32 hektāru liela platība, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsgrēks tika ierobežots pulksten 18.42. Kopā izdega 10 hektāri meža un 22 hektāri kūdras, norāda dienestā. Notikuma vietā turpinās ugunsgrēka likvidācijas darbi.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Kārsavas novadā aptuveni 20 hektāru platībā izcēlies ugunsgrēks - dega kūdra apmēram 14 hektāru platībā un meža virsslānis apmēram sešu hektāru platībā.
Ugunsgrēks izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, kā arī izveidojies spēcīgs piedūmojums un saistībā ar lielo vēju liesmas strauji izpletās uz tuvējā meža pusi.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas ļāva liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

Otrdienas rītā ugunsgrēka dzēšanai no augšas iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!