Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vērsusies pie Latvijas Radio, lūdzot skaidrot žurnālista Edgara Kupča izteiktos apgalvojumus par radio valdes politisko ietekmējamību, portālu "Delfi" informēja padomē.

NEPLP uzdevusi radio līdz piektdienai sniegt skaidrojumu par otrdien LTV raidījumā "Panorāma" Kupča izteikto apgalvojumu, ka Latvijas Radio valde ir politiski ietekmējama.

Kā liecina LTV arhīvs, Kupčs "Panorāmai" norādīja, ka radio darbinieki "varbūt redzētu sadarbību ar esošās valdes priekšsēdētāju [Unu Klapkalni], bet esošās valdes divas locekles [Mārīte Tukiša un Sanita Dika-Bokmeldere] – tas nav noslēpjams – tur ir politiskā ietekmējamība. To es pats personīgi esmu izjutis uz savas ādas."

NEPLP atgādina, ka sabiedriskie mediji ir redakcionāli neatkarīgi un darbojas sabiedrības interesēs. Padomes priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš NEPLP izplatītajā ziņojumā norāda, ka radio valdes tieša atbildība ir nodrošināt sabiedriskā medija politisko neitralitāti. Līdz ar to Kupča apgalvojums "no vadošā medija žurnālista puses prasa pilnīgu patiesības noskaidrošanu".

Ziņots, ka pēc vairākkārtējām tikšanās reizēm ar mediatori un Latvijas Radio valdi, Latvijas Radio Ziņu dienests izlēmis, ka nepiekrīt uzsākt mediācijas procesu.

Šāds lēmums pieņemts, jo ar mediācijas palīdzību nevar novērst radio valdes politisko ietekmējamību, ar mediācijas palīdzību nevar novērst atsevišķu valdes locekļu nekompetenci, kā arī tāpēc, ka komunikācija ar darbiniekiem un naudas atrašana Ziņu dienesta stiprināšanai ir radio valdes un NEPLP tiešais pienākums, un tam nav jātērē sabiedriskā medija nauda, piesaistot mediatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!