Foto: LETA

Šovasar pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" pabeidzis ūdensvada un kanalizācijas tīklu pārbūvi Ostas prospektā, kā arī vēl dažās Mežaparka Lielās estrādes teritorijai piegulošajās ielās. Šis projekts ir būtisks Mežaparka Lielās estrādes darbības nodrošināšanai, jo izrādījies, ka pie lielākas apmeklētāju plūsmas kanalizācijas sistēmas diametrs nav pietiekams notekūdeņu novadīšanai, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Šovasar veiktos būvdarbus bija plānots pabeigt līdz pirmajai skolas dienai, kas, neskatoties uz dažiem tehnoloģiskajiem sarežģījumiem to veikšanas procesā, veiksmīgi arī izdevies, vēsta uzņēmums.

Šī projekta mērķis bija uzlabot Mežaparka apkaimes kanalizācijas sistēmu, kā arī padarīt drošāku ūdensapgādi. Novecojušā ķeta ūdensvada ar diametru 150 mm vietā izbūvēts jauns polietilēna vads ar diametru 315 mm, kopējais atjaunotā posma garums ir 1341 metrs.

Savukārt sadzīves kanalizācijas sistēmas pārbūvē cauruļvadu diametrs tika palielināts no 200/250mm līdz 400 mm. Kopējais pārbūvētā posma garums – 313 metri. Šis projekts ir būtisks Mežaparka Lielās estrādes darbības nodrošināšanai, jo pērn pierādījās, ka pie lielākām apmeklētāju plūsmām kanalizācijas sistēmas diametrs nav pietiekams notekūdeņu novadīšanai, atgādina Mucenieks.

Būvprojekta kopējā summa ir aptuveni 750 000 eiro.

Kāds "Delfi" aculiecinieks pērn ziņoja, ka ģenerālmēģinājuma Dziesmu un deju svētku koncertam "Zvaigžņu ceļš" laikā sieviešu labierīcībās sākuši pludot podi un izlietnes.

Tolaik SIA "Rīgas meži" pārstāvis Edgars Vaikulis sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka viņu rīcībā objekts ir tikai dažas dienas, tāpēc iepriekš tajā tik liels cilvēku daudzums nav uzņemts.

Tajā dienā savā ziņā tika pārbaudīta kanalizācijas un ūdens sistēmas kapacitāte, skaidroja Vaikulis. Tehniskās ķibeles tika novērstas, bet svētdienas noslēguma pasākumā labierīcības uzraudzīja "Rīgas ūdens" darbinieki, kuri bija gatavi risināt radušās problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!