Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) konkursā "Gada labākā būve 2002" par 2002.gada labāko jaunbūvi atzīts sporta un atpūtas centrs "Bowlero" Rīgā, Lielirbes ielā 27. "Bowlero" projektu izstrādāja arhitektu birojs "Sīlis, Zābers un Kļava", projekta galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Mūsu māja".
Par labāko rekonstrukcijas projektu pērn atzīts Rīgas 49.vidusskolas sporta komplekss. Objektu Rīgā, K.Valdemāra ielā 65, projektēja IU "Ivara Šļivkas birojs", galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Skonto būve".

Savukārt nominācijā "Restaurācija" par labāko tika atzīta ēkas Rīgā, Audēju ielā 8, restaurācija. Tai projektu izstrādāja arhitektūras birojs "Sestais stils", galvenais būvuzņēmējs bija AS "RBS Skals".

Par otru labāko jaunbūvi pērn atzīts tirdzniecības centrs "mc2" Rīgā, Krasta ielā 68a. Objektu projektējis arhitektu birojs "Arhis", galvenais būvuzņēmējs bija SIA "PBLC".

Trešo vietu nominācijā "Jaunbūve" dalīja divas būves - "Jūrnieku centrs" Liepājā, Celtnieku ielā 21/23, kā arī objekta "Tirdzniecības centrs" pirmā kārta Daugavpilī, Sakņu ielā 3. "Jūrnieku centra" projektētājs un galvenais būvuzņēmējs ir SIA "Pamats", bet celtni Daugavpilī projektējis arhitektu birojs "Arhis", galvenais būvuzņēmējs - SIA "Ditton būve".

Nominācijā "Rekonstrukcija" otro vietu ieguva Hokeja internātskolas rekonstrukcija Daugavpilī, Stacijas ielā 47a. Objektu projektēja AS "Agroprojekts", galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Ditton būve".

Trešo vietu šajā nominācijā ieguva Tiesu nama rekonstrukcija Rīgā, Abrenes ielā 3, tā projektētājs bija AS "Agroprojekts", bet galvenais būvuzņēmējs - SIA "Mūsu māja".

Nominācijā "Restaurācija" otro vietu ieguva Biznesa centra ēkas restaurācija Ventspilī, Ostas ielā 23. Restaurācijas projektu izstrādāja SIA "Tugalev LTV", objekta galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Skonto būve".

Par labāko inženierbūvi 2002.gadā atzīta ūdensvada maģistrāles izbūve Mūkusalas un Ziepniekkalna ielai Rīgā. Objektu projektēja SIA "Aqua-Brambis", darbu otrās kārtas galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Norma-S".

Otro vietu šajā nominācijā ieguva autoceļa tilta pār Buļļupi pirmā kārta, kuru projektēja SIA "Skonto būve" un SIA "Tiltprojekts", bet galvenie būvuzņēmēji bija AS "BMGS", SIA "Skonto būve", PS "BMGS S".

Par trešo labāko inženierbūvi atzīta 500 kubikmetru ūdenstorņa ar ūdensvadu no Mārupes uz Tīraini ūdens sagatavošanas staciju Mārupē un Tīrainē izbūve, kā arī ūdenstorņu nojaukšana Mārupē un Tīrainē. Šo objektu projektēja SIA "Firma L4", bet galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Alvima".

Nominācijā "Santehnikas darbi, siltumtehniskie un vēdināšanas darbi" pirmo vietu ieguva tirdzniecības centrs "Mols" Rīgā, Krasta ielā 46. Šos darbus projektētāja un darbu uzņēmēja funkcijas veica SIA "EVA-serviss". Otro vietu šajā nominācijā ieguva kokapstrādes komplekss "Lilastes priedes" Carnikavas pagastā, kuru projektēja un darbus veica SIA "EVA-serviss".

Nominācijā "Elektromontāžas darbi" par labāko atzīti centra "Bowlero" fasādes apgaismojuma darbi. Projektu izstrādāja arhitektu birojs "Sīlis, Zābers un Kļava", bet darbu uzņēmējs bija SIA "Moduls-Rīga".

Otro vietu ieguva viesnīcas "Rolands" elektroapgādes un apgaismojuma izveide Rīgā, Kaļķu ielā 3. Projektu izstrādāja SIA "Armands Bisenieks arhitekti", darbu uzņēmējs bija SIA "Moduls-Rīga".

Kā ziņots, šogad konkursam tika pieteikti 22 objekti. Nominācijā "Jaunbūve" tika pieteikti deviņi objekti, nominācijā "Rekonstrukcija" - pieci objekti, nominācijā "Restaurācija" - viens objekts, nominācijā "Inženierbūve" - četri objekti, nominācijā "Santehniskie darbi" - divi objekti, nominācijā "Elektromontāžas darbi" - viens objekts.

Par 2001.gada labāko jaunbūvi tika atzīta Latvijas Bankas Rīgas filiāles ēka Bezdelīgu ielā 3, nominācijā "Rekonstrukcija" pirmo vietu ieguva starptautiskās lidostas "Rīga" termināļa paplašināšanas otrā kārta. Pērn par labāk restaurēto objektu tika atzīta Mežotnes pils Bauskas rajonā.

Nominācijā "Inženierbūve" pirmo vietu ieguva ceļa "Via Baltica" posma Rīga-Ainaži uzlabojumi, nominācijā "Santehniskie darbi, siltumtehniskie un vēdināšanas darbi" pirmo vietu ieguva Jūrmalas elektrotīklu klientu apkalpošanas centrs Jūrmalā, Jomas ielā 4, nominācijā "Elektromontāžas darbi" - paveiktais "Ventspils naftas" reprezentācijas namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!