Foto: DELFI Aculiecinieks
Kā liecina portālam "Delfi" sūtīti foto, mežos un mežmalās joprojām iespējams atrast sēnes. Piemēram, Sandra pamanīja un iemūžināja Latvijā aizsargājamo rumpuču skrimsleni, bet Zane – milzu pūpēžus.

Zane portālam raksta, ka trīs milzīgus pūpēžus pamanīja netālu no stāvkrasta pļavā Jūrkalnē.

"Delfi" lasītāja Sandra meža grāvī netālu no Iecavas pamanīja rumpuču skrimsleni: "Šķita, ka saziedējušas magones," redzēto portālam "Delfi" apraksta aculieciniece, piebilstot, ka viņai izdevās noskaidrot – rumpuču skrimslene ir reta un aizsargājama sēne. "Skaista, vai ne?" vaicā lasītāja.

Latvijas Dabas muzeja speciāliste, mikoloģe Inita Dāniele portālam "Delfi" norāda, ka Sandra savos foto iemūžinājusi nevis vienu, bet divas sēņu sugas. Viena no tām (pirmie divi foto) ir rumpuču skrimslene, kas ir Latvijā aizsargājama sēne. Speciāliste gan bilst, ka suga nav ļoti reta: "Aug cilvēka veidotos biotopos - uz meža ceļiem, grantskarjeros, uz dzelzceļa uzbērumiem," teic mikoloģe.

Foto galerijas trešajā attēlā redzamā sēne, mikoloģesprāt, ir oranžā spulgaine (Aleuria aurantia). Arī šīs sēnes aug līdzīgās vietās kā skrimslene, bet ir biežāk sastopamas. "Attēlos, iespējams, ir abas, bet, lai varētu teikt pilnībā droši, būtu jāpatausta," atzīst Dāniele.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!