Foto: Shutterstock

Rīgas rajona tiesnese Inese Biteniece, kurai iepriekš bija paredzēts iztiesāt Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona krimināllietu, amatu atstājusi personisku apsvērumu dēļ, Tiesu administrācijas izplatītā paziņojumā skaidro pati tiesnese.

"Vēlos informēt, ka es amatu atstāju personisku apsvērumu dēļ un mans lēmums nav saistīts ar nevienu no manā lietvedībā esošajām vai bijušajām lietām," norāda Biteniece.

Viņa atgādina, ka likums par Tiesu varu nosaka, ka tiesnesi atbrīvo no amata pēc paša vēlēšanās. Tādējādi tiesnesim ir tiesības nesniegt detalizētāku skaidrojumu, ko Biteniece arī vēlas izmantot.

"Aicinu un lūdzu cienīt manu privātumu un neveikt saziņu ar maniem ģimenes locekļiem, lai iegūtu kādu papildu informāciju," pauž tiesnese.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesas tiesnese Inese Biteniece, kurai bija iedalīta krimināllieta, iesniegusi tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) iesniegumu, lūdzot viņu atbrīvot no amata pēc pašas vēlēšanās.

Neskatoties uz minēto situāciju, lietas iztiesāšanas datums saglabāts nemainīgs - šī gada 4. novembris. Lietu izskatīs Rīgas rajona tiesā Jūrmalā tiesnese Gundega Lapiņa vienpersoniski, taču nepieciešamības gadījumā būs arī rezerves tiesnese Baiba Jakobsone.

4. novembra tiesas sēdē kopā ar prokuroru un advokātiem tiks saskaņoti nākamie tiesas sēžu datumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!