Foto: LETA
Kopumā ceturtdienas vakarā aizvadītā Latvijas un Polijas vīriešu futbola izlašu spēle no sabiedriskās kārtības un drošības pilsētā viedokļa aizvadīta mierīgi, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Rīgas pašvaldības policija nav konstatējusi nevienu pārkāpumu no Polijas futbola līdzjutējiem un saistībā ar to uzturēšanos Rīgā saņēmusi vien divus izsaukumus.

Vakarā pirms spēles pašvaldības policija saņēmusi izsaukumu par konfliktu kādā viesnīcā, kur viesnīcas administrācija atteikusies izmitināt poļu līdzjutējus viņu bravūrīgās uzvedības dēļ. Konflikts atrisināts uz vietas - poļi devušies uz citu viesnīcu.

Otrs izsaukums bijis pēc spēles. Pašvaldības policija viesnīcā nogādājusi kādu pārmēru iereibušu poļu līdzjutēju. Viņš bijis tik ļoti iereibis, ka pats saviem spēkiem nav varējis atrast viesnīcu, kurā apmeties.

Savukārt ceturtdienas vakarā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) sabiedrību informēja, ka Valsts policija veic preventīvas darbības kārtības nodrošināšanai pirms Latvijas un Polijas nacionālo futbola izlašu spēles. Pārbaudes rezultātā Grenctālē automašīnā ar Polijas valsts numurzīmēm policija atradusi paslēptu sainis ar vielu, uz kuru noreaģējis narkotiku dienesta suns.

Personas nogādātas Bauskas iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Ģirģens pateicās policijas darbiniekiem par darbu.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta atlases spēlē Polijai piekāpās ar rezultātu 0:3. Viesu rindās ar trim gūtiem vārtiem izcēlās pasaules futbola zvaigzne Roberts Levandovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!