Foto: LETA

Sestdien ugunsgrēkā Dagdā cietis viens cilvēks, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Sestdien pulksten 12.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdas novadu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar liesmām deg dzīvojamā māja un tai jau ir iebrucis jumts. Uguns liesmas pārmetās arī uz blakus esošo šķūni, stāstīja Palkavniece.

Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kuru glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks nodzēsts pulksten 16.28. Konstatēts, ka māja degusi 100 kvadrātmetru platībā, bet šķūnis - piecu kvadrātmetru platībā.

Pagājušajā diennaktī kopumā Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, no tiem pieci - Rīgā, četri -citās pilsētās, novados notikušas četras ugunsnelaimes. Vakar izcēlies arī viens meža ugunsgrēks.

VUGD piedalījies 26 glābšanas darbos, no kuriem desmit bija Rīgā, četri - citās pilsētās, savukārt 12 gadījumos glābēji snieguši palīdzību novados.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis arī trīs maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 8126 ugunsgrēki, tajos cietuši 228, izglābti 371, bet gājuši bojā 62 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!