Foto: LETA

Respektējot iedzīvotāju viedokli, Neretas novada pašvaldība piekrīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvātajai administratīvi teritoriālajai reformai, liecina novada domes sēdes protokols.

Lēmums atbalstīt VARAM piedāvāto variantu Neretas novadu apvienot ar Aizkraukles, Jaunjelgavas, Skrīveru, Kokneses un Pļaviņu novadiem pieņemts, ņemot vērā, ka vairāk nekā puse no iedzīvotājiem, kas piedalījušies pašvaldības organizētajā aptaujā, atbalstījuši VARAM piedāvāto modeli.

Taču lēmumā atrunāts arī, ka gadījumā, ja netiek veidots VARAM piedāvātais novads, jāveido Sēlijas novads, apvienojot vēsturiskajā teritorijā esošos novadus un vienojoties par administratīvo centru. Tāpat, ņemot vērā Sēlijas novadu apvienības pašvaldību izteiktos viedokļus un pieņemtos lēmumus, Neretas novadā lemts atbalstīt Sēlijas Plānošanas reģiona izveidi ar centru Jēkabpilī.

Jau vēstīts, ka arī Krustpils, Aknīstes, Viesītes, Salas, Jaunjelgavas un Ilūkstes novadu vietvaras atbalsta Sēlijas novada izveidi.

VARAM izstrādātā karte paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 līdz 39.

VARAM piedāvājusi apvienot Jēkabpils, Aknīstes, Krustpils, Salas un Viesītes novadus, kā arī Jēkabpils pilsētu, reformas rezultātā veidojot vienu administratīvo teritoriju. Savukārt Ilūkstes novads tiktu apvienots ar Daugavpils novadu.

Savukārt Neretas, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Kokneses, Pļaviņu un Skrīveru novadus plānots apvienot jaunizveidotajā Aizkraukles novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!