Foto: LETA
No šī gada 1. februāra platformā "ManaBalss" politiskajām partijām un uzņēmumiem par iniciatīvu publicēšanu tiks piemērota augstāka maksa, portālu "Delfi" informēja organizācijas "ManaBalss" vadītājs Imants Breidaks. Tāds lēmums pieņemts, lai līdzsvarotu politisko partiju, to biedru un visplašākās sabiedrības iesaisti iniciatīvu ierosināšanā.

Līdzšinējā samaksa 1000 eiro apmērā turpmāk attieksies tikai uz uzņēmumiem, kas klasificējas kā sīkie uzņēmumi jeb tādi, kuros ir līdz 10 darbiniekiem un apgrozījums ir līdz 2 miljoniem eiro.

Platforma kopš 2011. gada sniedz bezmaksas iniciatīvu publicēšanu un parakstīšanās pakalpojumu Latvijas iedzīvotājiem. Bez maksas iniciatīvas platformā var arī iesniegt politiski neitrālas organizācijas, kas darbojas sabiedrības labā. Tā tas paliek arī turpmāk, uzsver Breidaks.

"ManaBalss" izmaiņas cenu politikā skaidro ar Latvijas ekonomikas izaugsmi un nepieciešamību līdzsvarot politisko partiju, to biedru un visplašākās sabiedrības iesaisti iniciatīvu ierosināšanā.

Organizācija arī apzinās, ka partijām un uzņēmumiem sabiedrības iniciatīvu izmantošana ir vērtīgs mārketinga rīks, tādēļ ir tikai godīgi, ka līdzvērtīgs ieguvums no tā tiek arī digitālās demokrātijas stiprināšanai Latvijā, norāda Breidaks.

Informācija platformas mājaslapā liecina, ka politiskajām partijām, uzņēmumiem un biznesa lobijiem iniciatīvas publicēšana ir maksas pakalpojums, par ko tiek izrakstīts rēķins. Platformas "ManaBalss" jaunā cenu politika no 2020. gada 1. februāra paredz, ka maksa par iniciatīvas publicēšanu uzņēmumiem ir – sīkajiem uzņēmumiem (līdz 10 darbinieki, apgrozījums/bilance līdz 2 miljoni eiro) 1000 eiro, mazajiem un vidējiem 2000 eiro, bet lielajiem 4900 eiro.

Savukārt partijām noteikti sekojoši izcenojumi – partijām ar nelielu biedru skaitu (līdz 1000 biedru) un zemiem/vidējiem ziedojumiem (mazāk par 100 tūkstošiem eiro gada laikā) 2000 eiro; partijām ar nelielu biedru skaitu un augstiem ziedojumiem (100 vai vairāk tūkstoši eiro gadā) maksa ir 4900 eiro. Tāda pati maksa – 4900 eiro – par pakalpojumu noteikta arī partijām ar lielu biedru skaitu (1000 vai vairāk), neatkarīgi no saņemto ziedojumu daudzuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!