Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī ir jau trešā reportāža no kāda rīdzinieka, kurš ikdienas gaitās fotografē apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpējus un ziņo par tiem Rīgas pašvaldības policijai. Šoreiz aculiecinieks pievērsies tiem transportlīdzekļiem, kā autovadītāji savus spēkratus novietojuši ārpus braucamās daļas jeb tā saucamajā zaļajā zonā.

"Šoreiz stāsts un episki foto ar tiem autovadītājiem, kuri atļaujas postīt Rīgas apzaļumoto teritoriju namu pagalmos pie skolām un bērnudārziem. Vēlētos redzēt, ka vietās, kur transportlīdzekļu vadītāji iepriekš saņēmuši administratīvo pārkāpumu protokolus par zaļās zonas postīšanu un citiem pārkāpumiem, vairāk tā nedarītu, bet diemžēl jāatzīst, ceļu satiksmes noteikumu (CSN) pārkāpumi turpinās," ar nožēlu atzīst "Delfi" aculiecinieks.

"Turklāt gandrīz pusē gadījumu vieni un tie paši autovadītāji turpina pārkāpt CSN tieši tajās pašās vietās, kur iepriekš sodīti. Respektīvi naudassods viņus neattur no pretlikumīgu darbību veikšanas," sarūgtināts ir sociāli atbildīgais aculiecinieks.

"Esmu secinājis un domāju, ka daudzi lasītāji piekritīs – soda apmēri par CSN pārkāpumiem Latvijā ir pārāk mazi, līdz ar to cilvēki vienkārši izvēlas labāk samaksāt niecīgo sodu," uzskata fotogrāfiju autors. Atgādinām, ka sods par šādu transportlīdzekļu stāvēšanas noteikumu pārkāpumu ir 30 eiro.

"Aicinu arī citus – pavērojiet sev apkārt pagalmos pie skolām un citur, neesiet vienaldzīgi! Lejuplādējiet Rīgas pašvaldības policijas aplikāciju, nepaejiet garām, ziņojiet, ja sanāk redzēt kādu CSN pārkāpumu! Tikai sabiedrība kopā varēs izskaust šos autovadītājus, kuri apzināti neievēro ceļu satiksmes noteikumus!"

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!